24 inch Samsung 245B plus review

Vandaag mijn nieuwe 24 inch TFT monitor opgehaald. Het scherm is van het merk Samsung, type SyncMaster 245b plus. Besteld bij computerwinkel ElectronicaGigant in Coevorden en kon hem 1 dag na de bestelling al ophalen. De keuze op de 24 inch monitor is omdat ik de stap van 19 inch naar 22 inch te klein vond. De overgang van 19 inch naar 24 inch is duidelijk merkbaar. Een groter scherm verhoogt het plezier met het werken op de computer.

Vormgeving,

Waarom de keuze op deze Samsung 245 plus is gevallen is omdat ik de vormgeving van het beeldscherm mooi vond. Tevens heb ik goede ervaringen met het merk Samsung. Ik heb namelijk ook een tv van hetzelfde merk. De monitor voelt stevig aan en is dan ook vrij dik. Bij de monitor wordt een cd geleverd met Nederlandse handleiding en stuurprogramma. Hoewel de monitor Windows Vista compatible is, is het installeren van een stuurprogramma wel aan te raden. Ik heb wel een klein probleem met het menu, want het functioneert niet naar behoren. Daarom heb ik een e-mail gestuurd naar de computerwinkel. Wellicht weten zij de oplossing.

Game ervaring.

Enkele uren het computerspel Call of Duty 4 gespeeld en geen ghosting of andere merkwaardigheden opgemerkt. Het spel knalt van het beeldscherm af en de kleuren zijn dik in orde. Ik bedoel hiermee niet te warm maar ook niet te flets (wat ik met mijn vorige beeldscherm wel eens had) Hoewel ik de instellingen (nog) niet kan veranderen ben ik nu al bijzonder tevreden. Nu ben ik afwachting van een e-mail van Elektronicagigant want het is irritant dat ik het menu van het beeldscherm niet kan bedienen, zodat ik de monitor kan aanpassen naar mijn smaak.
Contact opgenomen met Medewerker van Elektronicagigant. Ik kan de monitor om ruilen.

24 inch Samsung 245B

24 inch Samsung 245B

Wordt vervolgd

Helaas kreeg ik een monitor geleverd waarvan de menuknoppen defect waren, maar ik kon deze weer omruilen voor een nieuwe. Dit duurde een week. Deze dingen kunnen gebeuren en ik werd uitstekend geholpen door het personeel van Electronica Gigant. Electronica Gigant is gevestigd in Coevorden en bied computerhardware tegen scherpe prijzen aan.

De monitor Samsung synmaster 245 plus is een mooie grote monitor. De monitor biedt vele mogelijkheden om instellingen te veranderen. Het is wel belangrijk dat je de handleiding van de meegeleverde cd-rom door neemt. Er staat veel informatie in over het afstellen van de monitor (indien nodig) Ik ben zeer te spreken over de voorgeprogrammeerde instellingen die snel te bedienen zijn. In het menu kun je kiezen tussen films, games, tekst, internet en sport. De instellingen worden dan automatisch aangepast. Dit is echt een pluspunt.

Een 24 monitor is ideaal voor tekstverwerking omdat je meerdere pagina’s uitstekend bekijken op deze manier. Dit geldt uiteraard ook voor andere werkzaamheden (het werken aan spreadsheets, webdesign etc.)

Het spelen van computerspellen op een 24 inch monitor is perfect. Door de grootte van de monitor heb je echt gevoel dat je in de game zit. Houd er rekening mee dat je een goede videokaart hebt, want draaien op hoge resolutie is wel een vereiste. Bij een lagere resolutie wordt het beeld korrelig. Dit komt omdat de standaard resolutie 1920 * 1200 is. Een 24 inch is een grote monitor maar is zeker een overweging waard als je andere monitor wilt. De meerprijs die je moet betalen voor een 24 inch ten opzichte van een 22 inch is ongeveer 120 euro. Dit is veel geld maar een monitor gaat natuurlijk lang mee.

Webmaster