Content management system (CMS),

Ben je van plan om een website te beginnen, maar je heb geen kennis van HTML of andere programmeer talen? Dan kun je gebruik maken van een content management system. Dit is de meest eenvoudige en snelle manier om een website te maken. De voordelen van een CMS is dat je met geringe kennis van HTML een nette website kan maken.

Voordelen

De voordelen om een CMS te gebruiken zijn groot. Er zijn veel templates voor verschillende CMS systemen te krijgen en soms nog gratis ook. Een CMS is onderhoudsvriendelijk en het toevoegen van tekst en plaatjes is vrij eenvoudig. Om een CMS te gebruiken heb je alleen een webserver met php ondersteuning nodig (afhankelijk van welk CMS systeem je kiest). Er zijn CMS systemen die met een SQL database werken waaronder bijvoorbeeld “Joomla”. Een web hosting kost enkele euro`s per maand. Een gratis web hosting is niet aan te bevelen want dan wordt er reclame getoond op je website en algemeen hebben ze geen php ondersteuning.

Welke CMS,

Op internet kun je tientallen CMS vinden en sommige worden goed ondersteund door vrijwilligers die update’s en extra optie`s toevoegen aan een CMS. Deze uitgebreide CMS systemen bieden ontzettend veel mogelijkheden maar zijn soms te uitgebreid.

Op internet kwam ik CMS “Pluck” tegen. Pluck is naar mijn mening voor een klein bedrijf of hobbypagina uitstekend geschikt. Pluck is gemaakt door een Nederlander en geeft goede ondersteuning. Ook zijn er verscheiden gratis templates te downloaden. Momenteel maak ik een website voor iemand en maak daarbij gebruik van Pluck.

Nog even dit

Ik schrijf dit column omdat ik het laatste jaar verschijnende CMS heb geprobeert waaronder Jaamblo PLuck, Opensimple etc. Ik ben geen webdesign expert.

Webmaster