Computerbeurzen zijn passe

Zo`n 10 jaar geleden bezocht ik veel computerbeurzen om nieuwe hardware te aanschafen. Het was altijd gezellig op zo`n beurs. Voor de intree betaalde je een paar gulden en je kon je de hele middag uitstekend vermaken. Het was er altijd lekker druk, je zag iedereen slepen met printers, spindels cd`s en monitoren. De prijzen waren lager dan in de computerwinkel om de hoek en veel producten waren aanwezig. Na een paar uur shoppen en snuffelen even uitblazen en genieten van junkfood.

Een paar maanden geleden liep ik rond op een computerbeurs in Zwolle. Na bijna 10 euro aan intree te hebben betaald kwam ik binnen in een vrij lege zaal. Na een kwartier rondlopen kwam ik tot de conclusie dat dit een van de laatste bezoeken aan een computerbeurs was (met uitzondering van de Hcc dagen in Utrecht) Het aanbod van hardware was matig en het aantal stands was bedroevend. Je kon er nog eerder terecht voor een nieuwe Nokia dan computerhardware.

Computerbeurzen zijn ten ondergegaan aan het succes van winkelen op het internet. De webwinkels hebben de laatste jaren grote ontwikkelingen doorgemaakt. Het aanbod van producten is groter geworden en de service van veel webwinkels is sterk verbeterd. De totale omzet van webwinkels in Nederland was de afgelopen jaar 3 miljard euro en dat zal alleen maar stijgen. Ook is er meer concurrentie,waaronder supermakten, die tegenwoordig de mooiste configuratie aanbieden tegen een aantrekkelijke prijs. De computerbeurs was in de jaren negentig een groot succes Maar is nu duidelijk op zijn retour.

Het lekker rondsnuffelen en alles goed bekijken is er tegenwoordig niet meer bij, maar dat is de prijs die je moet betalen voor goedkope computerhardware.

Webmaster