Game industrie

GamingDe feestdagen komen er weer aan, dus brengen de gamestudio`s de nieuwste games op markt. Alleen in Nederland wordt er al voor ruim 300 miljoen euro per jaar besteed aan games. De aankomende jaren zal de omzet naar verwachting alleen maar stijgen. Zoals je al begrepen hebt is verkopen en ontwikkelen van games een serieuze aangelegenheid. Wereldwijd word er een miljarden omzet gedraaid. Hoe populair gamen is blijk wel tijdens World Cyber Games. (Nederland een gouden en twee zilveren medailles). Er doen 700 deelnemers uit 74 landen aan mee, met een prijzenpot van 200.000 dollar.

In de game-industrie is veel werk te vinden, daarom is er de mogelijkheid een opleiding als game designer en development in Nederland te volgen. Dit kan bijvoorbeeld op de HKU in Utrecht. Een greep uit de hoofdvakken: Interactietheorie, Theorie van Spel en Spelen, Conceptualiseren en Ontwerpprocessen. Naast console- en pc-games besteedt de opleiding ook aandacht aan andere platformen zoals mobiele telefoons, handheld computers en internet games.

De huidige computergames zijn stevig aan de prijs. Als je een paar maanden geduld hebt, worden de betere computergames al afgeprijst naar ca. € 30,=. Voor spelconsoles kun je het beste naar marktplaats gaan waar veel tweede hands games worden verkocht voor xbox 360 en playstation 3.

Webmaster