Joost TV

Enkele maanden geleden heb ik me opgeven als betatester voor het programma Joost. Met het programma Joost kun je tv kijken via het internet. Het programma is ontwikkeld door de makers van Kazaa en skype en maakt gebruik van p2p netwerk .

Als betatester ben ik zeer te spreken over de kwaliteit van Joost. Het aanbod van Amerikaanse tv-kanalen is redelijk. De beeldkwaliteit is redelijk tot goed te noemen. Het enige zwakke punt is de interface van het menu om de kanalen te selecteren, maar dat is mijn persoonlijke mening. Het programma is nog volop in ontwikkeling en zal continue verbeterd worden.

Tv via Internet staat in Nederland nog in de kinderenschoenen maar dit zal in de toekomst een vogelvlucht nemen als er een glasvezelkabel tot aan de voordeur van je woning ligt. Met internet tv hoop ik ook dat de manier van tv kijken zal veranderen met onder andere themakanalen en meer interaktie met de kijker.

De huidige vorm hoe men tv kijken beleeft vind ik rondom bedroefend in Nederland. De hele Nederlandse tv wereld bestaat uit herhalingen en uit belspelletjes. Dit vind ik niet echt vernieuwend.Wil je het programma “Joost” proberen, stuur mij dan een mailtje. Je krijgt dan van mij een uitnodiging terug.

 

 

 

 

 

 

update: Joost tv bestaat niet meer.