Privacy op internet

Internet is een geweldig medium om in contact te komen met andere mensen. Helaas zitten er ook negatieve kanten aan. Veel mensen springen nogal onnauwkeurig met hun privacy gegevens om.

Hyves is een goed voorbeeld. Hyves is een communicatie website waar je vrienden, kennissen en familie virtueel kan ontmoeten. Je kunt berichten sturen, foto’s uitwisselen etc. Op hyves kan op eenvoudige wijze gezocht worden naar bekende of onbekende personen. In korte tijd kun je redelijk veel te weten komen van een bepaald persoon . Waar hij/zij woont , wat voor werk hij/zij doet en wat voor hobby’s hij/zij heeft . De openheid is natuurlijk geweldig en hieraan heeft hyves zijn succes te danken. Helaas brengt deze openheid wel je privacy in gevaar.

Privacy is niet tastbaar dus zijn veel internetters zich er niet van bewust. Omgaan met je privacygegevens vereist een nuchtere blik. Ik gebruik bij voorkeur altijd een synoniem bij bepaalde forums of als ik aan het chatten ben. Mijn eigen naam gebruik ik zo min mogelijk (alleen strikt noodzakelijk). Mijn andere privacygegevens vermeld ik nooit op internet behalve wanneer ik iets koop bij een internetwinkel. Deze column is bedoeld als een waarschuwing. Ook voor mensen die kinderen hebben. Wees bewust van de negatieve kanten van internet.

Webmaster