Top 5 Energiezuinig computers tips

In veel huishoudens staan tegenwoordig meerdere computers. Nu zijn computers niet echt milieuvriendelijk in stroomverbruik. De laatste jaren zijn de energie prijzen gestegen, waardoor het Energie zuinig computer tipsinteressanter wordt om energie te besparen. Op deze webpagina vind je dan ook eenvoudige tips om energie te besparen wat al snel zo’n 10 tallen euro`s op jaarbasis oplevert.

  1. Ben je toe aan een nieuwe computer, overweeg dan de koop van een laptop. want laptops zijn gebouwd om energiezuinig te zijn. Ze moeten immers lang met een batterij kunnen werken.
  2. Gebruik geen schermbeveiliging, maar zet je monitor uit tijdens het downloaden of andere activiteiten waar de computer druk mee bezig is.
  3. Stel je computer energiezuinig in. Dit gaat wel een beetje ten koste van de prestatie`s.In het besturingssysteem Windows vista vind je deze optie in configuratiescherm en energiebeheer.
  4. Vervang uw oude Crt monitor voor een Lcd/Led monitor omdat die zuiniger omspringen met energie. Bij aanschaf van een monitor let op de label TC03. TCO 3 is een kwaliteit keurmerk waaronder ook energie besparing in opgenomen is.
  5. Een grote computer monitor is hele mooi maar neemt ook meer stroom. Neem dit in overweging tijdens een aanschaf van een monitor.
  6. Haal je stekker uit het stopcontact als je de computer uitzet. Ook een computer die uitstaat neemt stroom.

Milieu besparen,

In computerapparatuur zijn niet bepaald milieuvriendelijke stoffen verwerkt. Heeft je computer de geest gegeven, lever hem dan in bij de gemeentelijk vuilstort. Een oude computer die goed werkt hoef je niet weg te gooien. Verkoop de computer of geef hem desnoods weg. Een computer produceren kost veel energie en hoe langer je meedoet is beter voor milieu.

meer pc-tips bezoek www.allaboutpc.nl