Waarom open source software niet populair wordt

Ik ben een liefhebber van open source software en niet alleen omdat het gratis (freeware) is, maar ook omdat het soms beter is dan betaalde software. Wie niet weet wat open source is kan naar wikipedia gaan door deze link. Helaas slaat open source software nog niet aan bij het grote publiek.Dit heeft volgens mij enkele redenen. Er wordt geen reclame gemaakt voor open source producten en zolang er geen economisch belang speelt zal er ook geen promotie gemaakt worden.

Gebruiksvriendelijkheid,

Opensource

Dit geldt voor elk softwarepakket maar gebruiksvriendelijkheid is belangrijk. Helaas wordt dit weleens vergeten. Er zijn veel computergebruikers die moeite hebben met het installeren van een besturingssysteem.

Overheid,

De Nederlandse overheid predikt altijd voor vernieuwing of voor innovatie te zijn. De overheid laat een grote kans liggen om open source software te gebruiken. Open source software producten kunnen een geweldige besparing opleveren vooral in tijd van bezuinigingen. De overheid zou hier een leidende rol moeten hebben. De open source cummunitie moet er nog aan werken om het grote publiek te overtuigen van de kwaliteit van open source software. De laatste jaren zijn er een aantal grote stappen gezet met bijvoorbeeld besturingsysteem linux. Er zijn verschillende versie’s die eenvoudige te installeren zijn. Ik hoop hiervan veel te horen.

Webmaster