Windows Vista kopen ?

Windows VistaHet afgelopen jaar is het nieuwe besturingssysteem in Microsoft Windows vista afgeschilderd als een slecht besturingssysteem. In de Nederlandse media is dit breed uitgemeten. Nu ben ik zelf positiever over Windows Vista en raad iedereen onder bepaalde voorwaarden het besturingssysteem zelfs aan.

Een deel van de negatieve beeldvorming van Windows vista ligt aan computerfabrikanten die Windows Vista op goedkope laptoppen installeren waar systeemeisen maar net voldoende zijn. Windows vista wordt door computergebruikers als oorzaak aangewezen van een trage computer. Ook wordt op een nieuwe laptop teveel overbodige software/programma’s geïnstalleerd. Helaas installeren computerfabrikanten al te graag software vanwege commerciële belangen. Deze extra software vertraagt het besturingssysteem enorm. De computergebruiker moet zelf kunnen bepalen welke software ze installeren en hebben geen behoefte aan trial software die ze na twee maanden weer kunnen de-installeren of moeten betalen.

De reden waarom ik Windows vista prettig vind, is dat een aantal functies goed zijn verbeterd, zoals netwerkcentrum, zoekopdrachtvenster en beveiliging. Natuurlijk niet te vergeten de nieuwe features zoals aeroglass, 3d flip en dreamscene. Nu voegen deze features geen extra functionaliteit toe maar het zijn leuke extra’s. De eerste weken is het wennen aan het nieuwe besturingssysteem maar na een maand ben je er aan gewend aan en weet je alle functies te zitten.

Natuurlijk zitten er minder positieve kanten aan Windows Vista maar dat had je tijdens de introductie van Windows XP ook. Het grootste probleem van Windows vista is de hoeveelheid intern geheugen die nodig is om Windows Vista soepel te laten draaien. Het is raadzaam om extra geheugen aan te schaffen.

Webmaster