Dark Orbit tips deel 2

Dark Orbit is een gratis online browser spel. In deel 1 vind je meer informatie over dit leuke online spel. Nu ben ik zelf geen top speler, maar geef toch een paar tips voor het spelen van Dark Orbit. In het spel valt mij op dat veel medespelers niet weten wat ze moeten doen, daarom deze tips om het spelplezier te verbeteren en overlevingskansen te verhogen.

1.Blijf repareren

Blijf controleren of je hitpoints nog redelijk hoog staan. Zo niet, repareer dan je schip want zwakheden worden afgestraft. Mocht je afgeschoten worden door een tegenstander moet je eerst je ruimteschip repareren.

2. Welke schip,

In het spel zijn drie schepen waarmee je indruk kunt maken op de vijand. Fatboy, Vengeance en Goliath. Alle andere schepen zijn “kanonnenvoer” voor de tegenpartij. De fatboy kan gekocht worden met credits en is eenvoudig te vervangen. Credits kun je vrij eenvoudig verdienen door veel aliens neet te schieten. Goliath is het sterkste ruimteschip en daarmee ook een van de gevaarlijkste. Vengeance is minder sterk dan de Goliath maar sneller en stukken goedkoper. De twee laatst genoemde schepen zijn uridium schepen.

3. Spaar uridium,

In begin moet je geen uridium verspillen voor het kopen van zwaardere munitie of een ander ruimteschip. Spaar uridium op voor beter schilden, motoren, en betere wapens. Kies altijd de beste/duurste, anders heeft het geen zin. Dat heeft te maken met verschillende soorten munitie. Lasers die gekocht worden met credits hebben weinig vuurkracht, maar in het begin van het spel moet je mee doen.

4. Munitie,

In het spel zitten diverse soorten munitie. De belangrijkste zijn MCB-25 en MCB-50. MCB-25 verhoogt je vuurkracht tweemaal en MCB-50 driemaal. Door een eenvoudig rekensommetje kun je zien dat zware wapens belangrijk zijn. Het is van belang is dat je er zuinig mee omspringt. Later in het spel (als je genoeg vuurkracht hebt) kun je de duurdere munitie aanschaffen. Gebruik alleen munitie voor speciale doeleinden en ga niet in het wilde weg je dure munitie verschieten. Mocht je munitie willen kopen, koop dan minimaal 5000 stuks (minder heb je niets aan)

5. Het laboratorium,

Als je aliens afschiet, wordt er puin achter gelaten. In puin zitten grondstoffen waarmee je in het laboratorium de schietkracht, je schild en snelheid kunt verhogen. De ultieme grondstof Promerium verhoogt je schild met 20% en schietkracht met 30%. Het gebruik van promerium geeft je in het gevecht veel voordeel. Maar wees er zuinig op want deze grondstof is schaars.
Mij advies is om met de grondstof prometid de schietkracht te verhogen omdat je eenvoudig aan deze grondstof kunt komen. Gebruik Promerium om je snelheid en schild te verhogen.

6. Drones niveaus,

Drones kennen 6 niveaus. Drone worden hoofdzakelijk gebruikt voor meer vuurkracht of meer schild. Bij elke (level)verhoging krijg je 2% extra vuurkracht en 4% meer schild.

7. Configuratie

Je kunt tijdens het spel op verschillende manieren een ruimteschip configureren. Tijdens een gevecht of vluchten voor de vijand kun je wisselen voor meer schild of meer vuurkracht.

In het kort:

In het begin zul je veel uridium moeten investeren in wapens, schild en motoren. Blijf dit dan ook doen. Als je bovengenoemde schepen niet bezit moet je in de buurt blijven van Galaxy-poorten want dan kun je snel vluchten. Medespelers vinden dat misschien zwak, maar het is een kwestie van overleven. Val alleen vijanden aan die zwakker zijn of je voldoende zware munitie hebt. Blijf alert dat je niet in de val loopt van clans. Clans gebruiken verschillende soorten tactiek om vijandige schepen in de val te lokken. Dark Orbit is een spel om langere tijd te spelen.