Olympus E30 review

Al enige tijd was ik op zoek naar een nieuwe en betere spiegelreflex camera. Mijn oude camera “de Olympus E400” is een geweldige camera voor huis-, tuin- en keukengebruik, maar kwam veel te kort voor het fotograferen van sportevenementen. In juli (2009) kon ik bij bedrijf “Konijnenberg” in Den Ham een Olympus E30 met leuke actiekorting kopen. Als echte hobbyist kon ik dit niet laten en heb de camera gekocht. Nu heb ik de camera enige maanden in bezit en ben tot op heden zeer tevreden.

De Body

De Olympus E30 is het kleine broertje van de E3. De camera E3 is meer voor de professionele gebruiker en is beter bestand tegen weersomstandigheden. Het schijnt dat Olympus E30 hetzelfde binnenwerk heeft dan de Olympus E3. De Olympus ligt lekker stevig in je hand en de body voelt robuust aan. Met als enige minpunt het aan/uit schuifje wat naar mijn mening nogal teer aanvoelt.

Sneller en sneller

De Olympus E30 is een zeer snelle camera. In het scherp stellen tot het afdrukken. De hoeveelheid data die de camera kan verwerken is enorm. Het is verstandig om de nieuwste geheugenkaart erbij te kopen.(scandisk III) Dat kan deze camera prima hebben.

Ruisonderdrukking

Ook merkbaar is de betere ruisonderdrukking. Bij Olympus E400 hield het bij ISO 200 op, maar bij Olympus E30 kan ik bij ISO 800 nog redelijke foto`s tot goed foto`s maken. Dit houdt in dat ik bij minder licht nog prima foto`s kan maken in combinatie met een licht sterke lens.

AF Area

In de Af Area heb je controle over 11 punten die je afzonderlijk maar ook als groep in kunt stellen. Bij het fotograferen van bijvoorbeeld een paardenconcours (binnen) kon ik duidelijk merken dat de foto`s scherper waren. Ook bij portret fotografie is dit uitermate handig.

Batterij en accu duur,

Misschien wil je het niet geloven maar je kunt ruim 700 foto`s nemen op een accu. Dit zijn foto`s (jpg) op de hoogst mogelijke resolutie en kwaliteit (12 megapixels)

Witbalans / Kleuren,

De kleuren zijn vergeleken met mijn oudere camera veel warmer. Tevens heb ik met de Olympus E30 meer mogelijkheden voor het instellen van kleuren.

Nawoord

Zoals ik als hierboven al aan gaf, ben ik hobby fotograaf. Ik mis echter de nodige vakkennis om echt een review te kunnen schrijven, maar ik hoop u toch een duidelijker beeld te hebben gegeven. Tevens heb ik geen middelen om Olympus E30 te laten vergelijken met Nikon of Canon camera`s uit dezelfde prijsklassen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

meesje3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA