Sigma 70-200 HSM II

Ik ben nu sinds een jaar de trotse bezitter van een spiegelreflex camera van het merk Olympus.(e 400). Sinds die tijd neem ik bijna altijd mijn camera mee om leuke plaatjes te schieten. Mijn voorkeur gaat uit naar foto`s van sport en dieren. Vaak kom je snel achter de beperkingen van lenzen met een mindere lichtsterkte. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een zoomlens die lichtsterk is.

sigma70200

Na enkele maanden onderzoek (wat voor mij de beste keus is en wat binnen mijn budget valt), is de keuze op een Sigma 70-200 HSM II Macro gevallen. De lens heb ik gekocht bij Kamera express in Capelle aan de IJssel. De lens via internet en binnen 12 uur was deze thuisbezorgd. Helaas was de eerste lens niet goed omdat de autofocus defect was. Rma formulier ingevuld en product terug gestuurd. Binnen twee dagen had ik alweer een andere lens die wel goed werkte. Kamera Express geeft een goede service waar menig (computer)bedrijf nog wat van kan leren. Enige vergelijking met mijn andere lens “Sigma 50-200mm”. Het fotograferen is met de nieuwe 70-200 lens een stuk aangenamer (ondanks dat de lens 1500 gram zwaar is) Dit vind ik zelf bijzonder prettig om dat de lens veel stabieler is en je hem beter vast kunt houden. De autofocus werkt prima en een stuk sneller dan ik gewend ben. Als ik op 200mm fotografeer is de autofocus af en toe van slag, dit kan ook aan de omstandigheden liggen. De laatste weken is het weer vrij somber, met weinig tot geen zonlicht. Dit beïnvloed in zekere mate de manier van fotograferen. Een sterk punt van het objectief is dat het scherpstellen inwendig gebeurt en dat de frontring niet mee draait.

De minpunten van deze lens: Hij is niet regenbestendig, maar dat wordt duidelijk vermeld in de handleiding. Dit kun je oplossen door een plastic zak om de objectief te wikkelen als bescherming. Ook geeft sigma maar 1 jaar garantie terwijl de lens toch ruim 600 euro kost. Op de website vindt je foto`s genomen met de nieuwe lens. Nu ben ik geen professionele fotograaf maar u kunt zelf de kwaliteit van de foto`s beoordelen.

Links

Sigma Benelux