Tips voor het beginnen van een website

Tip 1 Houd het eenvoudig,

Maak je webpagina zo eenvoudig mogelijk. Dus geen muziek, geen drukke plaatjes etc. Een leuke header met een logo is voldoende. De bezoekers komen voor de inhoud en niet voor webdesign.

Tip 2 Onderhoudsvriendelijk,

Mocht je een webpagina willen maken, dan moet je deze ook onderhouden. Dat wil zeggen dat je regelmatig nieuwe informatie aan je webpagina moet toevoegen. Een webpagina onderhouden kan veel tijd kosten, houd dus rekening met de design van je webpagina.

Tip 3 Bezoekers,

Veel bezoekers krijgen is natuurlijk geweldig, maar reken daar de eerste tijd niet op. Ik was al blij met 40 bezoekers per dag.   Wanneer de inhoud van je website goed is, komen de bezoekers vanzelf. Je website aanmelden bij linklijsten of startpagina’s is dan ook aan te bevelen om je aantal bezoekers te verhogen.

Je kunt je aanmelden bij verschillende zoekmachines, maar het kan even duren voordat je gevonden wordt in Google. Google heeft een webmasterhulp programma waarvoor je je moet aanmelden met een Gmail account. Het verbeteren van je vindbaarheid op internet wordt ook wel SEO (Search Engine optimization) genoemd.

Tip 4 HTML, CSS en PHP,

Enige kennis van HTML, CSS en PHP is erg handig. Je hoeft geen expert te zijn, maar koop eens een boek en lees deze door. Mochten zich problemen voordoen, dan is de informatie in het boek erg nuttig. Het handigst is om een CMS te installeren. CMS staat voor Content Management systeem. Een van de eenvoudigste is WordPress, maar er zijn meerdere systemen met (ieder zijn eigen) goede en sterke punten.  Met een CMS kun je op eenvoudige wijze je eigen website beheren.

Tip 5 Menu structuur,

Voor je een website gaat maken moet je goed nadenken over de menustructuur van je website. Denk hierbij aan categorieën en de indeling ervan. Als je eenmaal de menustructuur gemaakt hebt, wijzig deze dan alleen indien het echt noodzakelijk is.

Tip 6 Goede hosting,

Neem een goede web hosting. Met een goede web hosting bedoel ik:  snelle servers die weinig tot geen storing hebben. Mijn website draait op de server van het bedrijf “ mijn domein” voor 30 euro per jaar. Prima hosting en erg goedkoop maar helaas toch af en toe een storing. Ervaringen met web hosting Strato zijn beter, maar een stuk duurder (ruim 100 euro per jaar)

Tip 7 Tekst + plaatje,

Als je een artikel schrijft houd er dan rekening mee dat het niet lang word. Verdeel de tekst in paragrafen, dit maakt het lezen een stuk eenvoudiger. Voeg altijd een (1) plaatje toe aan het artikel wat met het onderwerp te maken heeft. Een plaatje zegt soms meer dan duizend woorden.

Tip 8 Website laten maken,

Veel web hosting bedrijven bieden al een eenvoudige site builder tool waarmee je eenvoudige websites kunt maken. Deze dienst is gratis.