Beter bereik draadloos internet Wifi

Een aantal tips om je bereik van het internetsignaal te verbeteren. Het komt vaak voor dat computergebruikers problemen hebben met het bereik van draadloos internet. Door slecht draadloos bereik is de internetsnelheid ook niet optimaal.

1 Juiste plek Veel computergebruikers plaatsen een modem op de verkeerde plek. Bijvoorbeeld achter de zitbank of op de vloer. Hang de draadloze modem bij voorkeur op voor een optimaal bereik. Bij veel draadloze modems worden schroeven geleverd en zijn er bevestigingpunten voor het ophangen. Wil je de modem niet ophangen, zet hem dan op een tafel of kastje.

2 Nieuwe stuurprogramma / firmware Controleer op de website van de fabrikant of er nieuwe firmware update`s zijn voor je modem. Een firmware update kan een aantal verbeteringen bevatten voor de beveiliging, stabiliteit en het bereik. Een firmware update is niet meer dan je modemsoftware vervangen voor een nieuwere versie. Controleer ook of er nieuwe stuurprogramma`s zijn voor je draadloze netwerk adapter.

3 Beter Antenne Helaas word een draadloze modem niet altijd met een goede antenne uitgerust. Koop dan bij de lokale computerwinkel een betere antenne met een hogere dpi waarde. Met een betere antenne kan het bereik met 40% toenemen. Let op, niet alle draadloze modems zijn compatible met bepaalde antenne`s.

4 Koop een nieuwe Router Het kan verstandig zijn om je oudere modem/router te vervangen voor een beter model. Dit kan veel problemen oplossen. Veel draadloze modems/router’s worden tegenwoordig gemaakt met meerdere antenne`s voor maximaal bereik en ontvangst. Router`s en modems die draadloos zijn, zijn de laatste jaren flink gezakt in prijs en er kan voor relatief weinig geld een goede draadloze modem/router van een bekende merk gekocht worden. Voor Windows Vista gebruikers die problemen hebben met het uitvallen van het internetsignaal. Het kan een oorzaak zijn dat de draadloze netwerkadapter niet 100% compatible is met vista. Ik heb zelf mijn linksys netwerkadapter vervangen voor een nieuwer model en het probleem was opgelost

5 Wijzig kanaal Ook een oplossing voor een beter bereik van je modem is het wijzigen van de kanaal. Deze instelling moet je wijzen in de modem. De draadloze netwerkadapter moet ook op juist kanaal gezet worden maar in meest geval staat deze op automatische ontvangst en hoeft niets gewijzigd worden. Soms ligt de oorzaak niet aan de hardware maar aan uw eigen software. Houd uw besturingssysteem vrij van virussen en spyware. Onderhoud uw besturingssysteem regelmatig voor een betere prestatie van de computer. Controleer tevens of u geen gedownload programma op de achtergrond heeft draaien. Deze factoren kunnen de snelheid van uw draadloze internetverbinding beïnvloeden.