Corel Paint shop pro X2 kopen

Sinds we digitaal kunnen fotograferen is het maken van foto`s zeer populair. Voor een paar honderd euro`s heb je een goede digitale camera. Voor velen is fotograferen een mooie hobby om bij elke gelegenheid foto`s maken. Zowel de amateur als de professionele fotograaf moet bijna altijd de foto`s bijwerken op de computer voor een nog beter resultaat. Ik ben zelf op zoek gegaan naar een gebruiksvriendelijk programma zonder moeilijke instellingen. Verschillende programma `s geprobeerd waaronder Corel paint Shop pro x2. Dit fotosoftware pakket bevalt mij tot nu uitstekend.

Corel Paint shop pro

Foto aanpassen,

Corel Paint Shop pro x2 biedt de mogelijkheid snel een groot aantal foto`s te controleren en indien nodig aan te passen. Het aanpassen van foto`s kan op verschillende manieren zoals de eenstapse fotocorrectie of slimme manier. Geen enkele foto is gelijk, daarom is het mogelijk om met histogrammen, contrast en kleurverzadiging te werken. Dit wordt eenvoudig weergegeven en kan aangepast worden doormiddel van schuifjes.

Effecten

Uiteraard zitten er ook extra optie`s in dit software pakket. Het toevoegen van extra effecten aan een foto behoort tot de mogelijkheden. Dit is uitermate handig als je bijvoorbeeld een fotoalbum wilt maken van je vakantie`s, feesten etc. Er zijn tal van effecten die je aan een foto kunt geven zoals het toevoegen van randen, 3d etc. De mogelijkheden zijn talrijk.

Hdr en raw ondersteuning

Voor de serieuze fotografen zit er ook HDR ondersteuning in dit pakket. Natuurlijk wordt raw files ook ondersteund.

Corel Paint shop pro review

Nawoord

Hoe kom ik aan Corel Paint Shop pro x2. Het is verstandig eerst de trail te downloaden (om te kijken of je dit programma prettig vindt. Je kunt er 30 dagen gebruik van maken. De prijs van Coral Paint Shop pro X2 ligt in de winkel rond de 89 euro en je krijgt een 2 gigabyte usb gratis. Dit lijkt stevig aan de prijs, maar staat niet in verhouding met wat je ervoor terug krijgt. De wijze van fotobewerking wordt op deze manier een stuk eenvoudiger en leuker. Natuurlijk zijn er gratis fotobewerking programma`s maar die zijn over het algemeen minder gebruiksvriendelijk.