Domein kopen/verkopen/parkeren,

omein parkeren is niet anders dan je domeinnaam bij een internetbedrijf parkeren die dan advertentie `s toont die in relatie staan met het onderwerp van je domeinnaam. Bedrijven waar je een domein kunt parkeren zijn bijvoorbeeld: Sedo

Waarom domein parkeren.
Als je als webmaster geen tijd hebt om een concept te ontwikkelen voor je nieuwe website dan is het erg handig om je website tijdelijk bij bovengenoemde bedrijven te parkeren. Afhankelijk van het aantal bezoekers levert het nog een kleinigheid op.

Domein verkopen/kopen,
Nog een reden om je domein te parkeren is als je de domeinnaam wilt verkopen. Domeinnamen kopen hoeft niet duur te zijn. Voor 15 euro kun je een Nederlandse domeinnaam kopen voor 5 jaar. Als je de juiste domeinnaam hebt aangekocht dan kan deze in de toekomst zeker wat opbrengen. De meest interessante domeinnamen zijn namen met .com Helaas zijn ze een stuk duurder maar commercieel veel interessanter. Een bekende marktplaats voor domeinnamen is Sedo.

Domein spelfouten.
Veel mensen maken tijdens het typen wel eens schrijffouten. Je kunt daar als beheerder ook gebruik van maken. Recent heb ik de domeinnaam pokeroline  gekocht. Uit onderzoeken bleek dat veel mensen een typefout maken. Als webmaster kun je hier gebruik van maken door een foutieve domeinnaam vast te leggen.

Webmaster