Epson picturemate 240 fotoprinter review

Mijn fotoprinter is een Epson picturemate 240 Een ideale printer voor thuis (of op locatie) om snel een foto af te drukken van 10 x 15. In minder dan 15 seconden is de foto afgedrukt. De kwaliteit van de print is prima tot uitstekend te noemen en doet niet onder voor professionele printservice`s.

epson

Epson is een klein apparaat waaraan een draagbeugel is bevestigd. Het opstarten van de printer duurt enkele seconden. Epson maakt gebruik van inkt cassette`s die in de achterkant van printer geplaatst worden. Inkt cassette`s kun je kopen op internet voor ca. 50 euro(Tip :zoek internet voor aanbiedingen) inclusief 150 glossy fotopapier van 10 x 15. Ik vermoed dat ik ruim 130 foto`s kan afdrukken, maar dit is afhankelijk van de soort foto`s dat je afdrukt. De inkt cassette`s kunnen (voor zover ik weet) niet bijvullen. In het menu van de printer zijn er mogelijkheden om verschillende soorten kaders om de foto te printen. Ook kun je de foto`s op verschillende maten laten printen (tot 10 x 15) Ook pasfoto’s behoort tot de mogelijkheid. Het is ook mogelijk om een aparte batterij te kopen en deze op achterkant van de printer te klikken. De batterij (indien volledig opgeladen) is genoeg om 100 foto`s af te drukken. De Picture mate 240 kun je ook verbinden met computer via een usb-kabel. Dit is in principe niet nodig want picture mate ondersteund diverse soorten flash geheugen die je direct in de voorkant van de printer kunt steken. Ook een usb-stick is geen probleem alleen zit deze aansluiting aan de achterkant.

Persoonlijk vind ik de Epson picturemate 240 een geweldig apparaat en natuurlijk is thuis afdrukken duurder dan bij een printservice bedrijf. Ik heb daarom ook gekozen om kleine foto`s af te drukken en geen groter formaat. Het gemak is zo groot en niets is leuker dan je familie of vrienden snel foto`s te tonen die enkele minuten daarvoor zijn gemaakt van de huisdieren of kinderen.