Geld verdienen met je website`s

Er zijn verschillenden manieren om geld te verdienen op het internet. Op deze webpagina ga ik wat dieper in op de mogelijkheden die er zijn. Voor mensen die denken snel rijk te worden door iets op het internet te beginnen, kunnen stoppen met lezen. Geld verdienen op het internet is niet zo eenvoudig als sommige mensen je voor willen spiegelen. Het kost namelijk veel tijd en geduld om succesvol te worden.

Begin website(`s),

De beste manier om geld te verdienen op internet is het beginnen van een website(`s). Door middel van advertentie`s krijg je inkomsten voor je website. Het beste is een Engelstalige website te beginnen. Engels is een wereldtaal en hierdoor is je publiek uitgebreider. Het begint echt interessant te worden als je meerdere website`s beheerd en (vooral) onderhoud. Het aantal bezoekers staat niet garant voor hoge inkomsten. Het meest succesvol zijn website`s die over bepaalde onderwerpen gaan. Bijvoorbeeld over hypotheken, geldzaken, vakantie, stoppen met roken etc. Het hebben van meerdere website`s heeft als voordeel dat je deze hoger in de zoekmachine van Google krijgt. Het beheren van verschillende website`s kan inderdaad geld opleveren, maar het kost veel tijd en specifieke kennis. Het grootste voordeel van het beginnen met een website is de relatief lage opstartkosten. Een domein en webruimte huren is niet duur.

Webshop beginnen,

Een webshop beginnen om bijvoorbeeld babykleding te verkopen is een manier om geld te verdienen. Ik ben van mening dat er al veel mensen zijn die dit doen. Je moet alleen wel opboksen tegen grotere bedrijven die scherper kunnen inkopen. Naar mijn mening is een webshop de ideale aanvulling op een bestaand bedrijf. Ik noem de verkoop van computer(onderdelen) als voorbeeld. Het is tegenwoordig heel normaal om computer(onderdelen) te bestellen via internet. Dit geldt tevens voor witgoed. Om het grote publiek te bereiken moet je een sterke merknaam hebben. Het nadeel van een webshop is dat je redelijk veel geld moet investeren voor het aanschaffen van goederen.

Dienst leveren,

Een dienst leveren via het internet voor een bepaalde doelgroep en/of bedrijf is een geweldige manier om geld te verdienen. Ik noem als voorbeeld de website Oypo, waar fotografen foto`s kunnen verkopen. Oypo verdient geld door commissie te vragen voor foto`s die verkocht worden. Een dienst leveren kan ook vermaak zijn, zoals bijvoorbeeld een pokersite. Het ontwikkelen en bouwen van deze website`s vraagt veel kennis van zaken.

Nawoord,

Na het opstarten van mijn eigen website heb ik ontzettend veel geleerd. Tevens kom je in contact met andere webmasters. In deze column verwoord ik ook de ervaring van andere webmasters.