Homeplug en internet

Veel computergebruikers hebben problemen met het verbinden van draadloos internet. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar er is een alternatief om toch overal een internetverbinding in huis te hebben en dat heet “homeplug”. Homeplug is een apparaat dat internetverbindingen via het stroomnet mogelijk maakt. Het grootste voordeel van homeplug ten opzichte van draadloos is dat het eenvoudig en veilig is.

Homeplugin

Hoe werkt het?,

Je sluit een ethernet kabel aan op je modem, hierbij gaan we er vanuit dat je een rechtstreekse LAN-aansluiting hebt, en de homeplug. De homeplug doe je in het stopcontact. Ga naar de locatie waar je de internetverbinding wilt hebben en doe de tweede homeplug met ethernet kabel in een stopcontact. Sluit de ethernet kabel in de computer/laptop. Zodra je verbinding hebt, kun je surfen op internet. Zeer eenvoudig en er hoeft geen software geïnstalleerd te worden. De beste internet verbinding krijg je als homeplugin`s op de zelfde groep aansluit.

Homeplug heeft ook nadelen, want het kan maar 1 verbinding maken. Wil je meerdere verbindingen maken dan heb je meerdere homeplugs nodig.

Waar kun je een homeplug kopen?

Je homeplug kun je overal kopen. Zelfs bij bouwmarkten maar dat is niet aan te bevelen. De vraagprijs bij bouwmarkten ligt veel te hoog. ( ca 140 euro) Op internet bij veel online computerwinkels kun je vanaf 60 euro een homeplug set kopen (exclusief verzendkosten). Er zijn verschillende snelheden te verkrijgen met de Homeplug, maar helaas heb ik daar geen ervaring mee. De huidige 85 bits voldoen en het bevalt mij uitstekend.

Webmaster