Laptopverzekering

De afgelopen week is mijn laptop stuk gegaan. Het beeldscherm heeft het begeven. Toen ik deze laptop kocht, heb ik besloten om voor 150 euro extra een verzekering af te sluiten. Het blijkt nu een wijs besluit te zijn. De verzekering hield in, dat de garantieperiode met 2 jaar verlengd werd en verzekerd was tegen diefstal en waterschade. Je kunt ook voor een duurdere verzekering kiezen (verzekerd tot 5 jaar).

De laptop is inmiddels naar de winkel gebracht waar ik deze destijds heb gekocht om mij te beroepen op de extra verzekering. Een extra verzekering lijkt misschien overbodig want je gaat ervan uit dat een laptop langer dan 3 jaar meegaat. De redenering van de verkoper heeft mij doen besluiten om deze extra verzekering af te sluiten.In een laptop zijn de onderdelen geinterneerd in het moederbord.Het vervangen van afzonderlijke onderdelen gaat bijna niet. Een harde schijf of een geheugen van een laptop is over het algemeen geen probleem, maar een videokaart is moeilijk te vervangen en kan alleen door een specialist worden gedaan. Onderdelen zijn moeilijk te verkrijgen en daarom vrij duur. Regelmatig worden laptop modellen vervangen door nieuwe die weer andere onderdelen bevatten.De kans dat een laptop beschadigd is veel groter dan bij een normale computer. Ook is een laptop veel kwetsbaarder.Tijdens vervoer kan hij al beschadigen.

Je denkt in eerste instantie dat 150 euro voor een verzekering veel geld is, maar een laptop weggooien is duurder. De reparatie duurt wel een tijdje. Houd er rekening mee dat je je laptop 5 tot 6 weken kwijt bent.

Webmaster