Tekentablet Bamboo Fun review

Een aantal weken geleden heb ik bij computerwinkel Vobis in Hoogeveen een pen tablet gekocht. Ik was er al enige tijd naar op zoek, maar de afmetingen waren niet naar mijn zin. Bij Vobis hebben ze meerdere exemplaren liggen van verschillenden merken en afmetingen. Persoonlijk ben ik een beetje huiverig voor het merk Trust, dus bleef er niets anders over dan het (duurdere) merk Bamboo. De keus viel op het type fun (nadat ik hem mocht bekijken van een medewerker van Vobis) De Pen tablet Bamboo ziet er qua design goed uit en voelt erg stevig aan

Tekentablet Bamboo Fun

Thuis direct het apparaat door middel van usb aangesloten op de computer. Het apparaat werd zowel in Windows 7 als Windows vista direct herkend. Voor de zekerheid de bijgeleverde software geïnstalleerd (waaronder een stuurprogramma om volledige functionaliteit te krijgen) Op de pen tablet zitten extra toetsen om bepaalde functies toe te voegen.

De medewerker van Vobis deelde mee dat het gebruik van een pen tablet enige tijd van gewenning nodig heeft. Na enkele uren gebruikt te hebben viel mij dat reuze mee. De pen tablet vind ik zeer prettig om mee te werken. Je hebt meer gevoel van vrijheid dan bij de muis. Ik gebruik de pen tablet meestal bij het bewerken van foto`s. In (bijvoorbeeld) het programma gimp kun je met de pen tablet heel nauwkeurig werken. In combinatie met het toetsenbord gaat dit nog eens extra snel.

Ik zou niet aanraden om een pen tablet te kopen ter vervanging van de muis. Als je hobby hebt zoals tekenen of bewerken van foto`s dan kan een pen tablet een uitkomt bieden. Tevens zou ik geen te kleine pen tablet kopen omdat de bewegingen op de tablet erg klein worden.

Webmaster