Top 5 Irritante e-mails

Mijn eerste column van 2010 gaat over de meest irritante e- mails die ik ontvang. Voor de grap heb ik hiervan een top 5 samengesteld. Dit is mijn persoonlijk top 5.

Filmpjes en Power point

Veel mensen vinden het leuk om e-mails versturen met filmpjes en power point presentatie`s. Veel computergebruikers vullen hier hun dagelijkse bezigheid mee, maar persoonlijk vind ik het zeer irritant. Je hebt daar namelijk website`s voor, genaamd Youtube of dumpert.nl, dus ik ken ze allemaal.

Het gratis geld e-mails.

De e-mails beginnen vaak met titels als ” Bill Gates geeft geld weg ”. In de e-mail wordt dan uitgelegd (als je deze e-mails doorstuurt naar meerdere mensen) je binnenkort geld zult ontvangen van bijvoorbeeld Bill Gates. Dat sommige mensen dit geloven snap ik niet, maar ik krijg regelmatig vergelijkbare e-mails. Niet lezen direct verwijderen.

Waarschuwing mails.

E-mails vol met waarschuwing over virussen en spyware. Nog steeds moet ik mensen uitleggen dat dit allemaal een Hoax is. Dus stuur dit soort e-mails nooit door. Koop een goed antivirus/spyware programma als u bang bent voor een computervirus.
Nieuwsbrieven,

Meestal zijn nieuwsbrieven zeer informatief maar worden soms door bedrijven te vaak verzonden. Tevens is de inhoud vaak hetzelfde.

E-mails met onduidelijk tekst,

E-mails waarvoor je soms moet puzzelen om er achter te komen waar het over gaat. Nu ben ik zelf ook geen ster in de Nederlandse taal, maar een hoofdletter aan het begin en een punt aan het einde van de zin maakt al een groot verschil.

Webmaster