Top 5 oorzaken van een trage computer

Een trage computer kan verschillende oorzaken hebben, daarom heb ik hier een top 5 samengesteld met de meest voorkomende oorzaken van een langzaam computersysteem. De top 5 oorzaken van een trage computer tot stand gekomen door regelmatig bij vrienden en kennissen om dit probleem op te lossen.

Norton antivirus

Veel computergebruikers hebben een antivirusprogramma van Norton of Macaffee geïnstalleerd. Helaas gebruikt een virusscanner nogal veel van je systeembronnen. Nu is er niets mis met een goede beveiliging, maar houd er wel rekening mee wat voor je computer bezit. Een computer van enkele jaren oud kan een zware virusscanner gewoon niet aan. Wil je toch een goede virusscanner kopen neem dan NOD32 of Panda antivirus. Een snellere en betrouwbare virusscanner is er niet en uitermate geschikt voor wat langzamere systemen. NOD32 is zeer populair bij computergebruikers die veel gamen. Een gratis alternatief is avg free.

Limewire Bittorrents

Veel computergebruikers gebruiken limewire om te kunnen downloaden . Wat veel gebruikers niet weten is dat limewire ook bestanden upload die de computer weer kunnen vertragen. Nu is uploaden van copyright materiaal ook strafbaar, maar dat ter zijde. Overweeg daarom het gebruik van een andere bittorrentsclient of stap over naar het downloaden via nieuwsgroepen. Je kunt limewire aanpassen zodat je geen bestanden deelt.

Malware/Virus

Malware of een virus kan je computer behoorlijk vertragen. Daarom is het verstandig om je computer regelmatig te scannen op virussen en malware. Ik laat mijn computer regelmatig een zogenaamde diepe scan doen. Dit kan soms enkele uren duren, maar een virus- en malvrije computer is belangrijk. Het gebruik van meerdere anti virusscanners/malware software verhoogt de veiligheid maar vertraagd de computer.

Hardware

Helaas maar waar, ook computers slijten. Het is jammer genoeg moeilijk vast te stellen wanneer bijvoorbeeld een moederbord of een vgakaart stuk of versleten is. De enige manier is dit te doen door het vervangen van computeronderdelen of het draaien van diverse benchmark tools. Het is daarom belangrijk regelmatig je computer schoon te maken. Bijvoorbeeld door het voorzichtig stofzuigen van je computerkast. Stof is een grote boosdoener en is een ware aanslag op elektronische componenten.

Koop een goede computer

Hardwarefabrikanten kiezen soms voor minder kwalitatieve onderdelen voor het samenstellen/bouwen van computers. Dit gaat vaak ten koste van de snelheid en betrouwbaarheid. Daarom is het verstandig goed op te letten bij de aanschaf van een computer.

Webmaster Xcomputers