WordPress thema maken met Artisteer

Het ontwerpen van een WordPress thema kost veel tijd. U kunt ervoor kiezen om een gratis wordpress thema te gebruiken. Helaas heeft het gebruik van gratis thema’s beperkingen en ze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Zelf heb ik er voor gekozen om het programma Artisteer te kopen. Met dit programma kun je met enkele muisklikken een wordpress thema ontwerpen.

In artisteer zijn een aantal standaard sjablonen waar je gebruik van kunt maken, maar je kunt ook zelf plaatjes toevoegen om je wordpress thema persoonlijk te maken. Wat kan er nog meer met het programma? Je kunt zelf de breedte en hoogte van je thema bepalen, het lettertype wijzigen (qua grote en kleur), het aantal kolommen in de breedte, de header aanpassen (breedte en hoogte), etc. In dit programma kun je bijna alles aanpassen om zo je eigen thema te maken.

Er zijn twee versies van programma artisteer. De goedkoopste is 50 dollar (of wel 40 euro) De duurdere versie is ook mogelijk om een thema te maken voor CMS Joomla en Drupal. Hier zijn meer sjablonen waar je gebruik van kunt maken. Het gebruik van het programma is redelijk eenvoudig te noemen. Ook een groot voordeel van dit programma is dat je het thema kunt opslaan (om later nog kleine aanpassingen te doen)

Bent u van plan om website te maken in wordpress dan kan ik u aanraden om dit programma eens te proberen en overtuig uzelf van het gemak van artisteer.