Xbox 360 slim review

xboxvoorkant-225x300Als echte pc-freak heb ik jaren het gamen op een console als iets minder beschouwd dan op de PC, maar sinds deze week heb besloten om toch een spelcomputer te kopen. De voornaamste redenen waren dat ik geen zin had om de computer up te graden en voor het gebruikers gemak van spelconsole.

Playstation 3 slim VS Xbox 360 elite
Nu moest ik de moeilijke keuze maken tussen een Playstation 3 slim en de Xbox 360 slim. De keuze is toch gevallen op de Xbox 360 slim omdat een aantal games (titels) mij meer aansprak. Bijvoorbeeld “Gears of Wars”. Dit spel heb ik redelijk veel gespeeld op de pc. Ook een groot pluspunt is dat de controllers van de Xbox erg prettig in de handen liggen.

Waar gekocht?
De Xbox 360 slim elite heb ik gekocht bij Free record Shop voor 250 euro. Je kunt ook de Xbox 360 arcade kopen, maar dan heb je geen harde schijf van 250 gigabyte. Je hebt dan alleen 4 gigabyte flash geheugen. De Arcade versie is 50 euro goedkoper, maar je kunt er later altijd nog een harde schijf bijkopen. Bij internetwinkels bieden ze de Xbox goedkoper aan. Het verschil is ongeveer 20 euro. Diverse winkels gebeld of de Xbox 360 elite (slim) op voorraad was maar dit was alleen het geval bij Free record Shop.

Aansluiten.
Het aansluiten van een Xbox is simpel. Xbox 360 slim heeft een ingebouwde wifi antenne en daarom is het verbinden met internet erg eenvoudig. Het is ook verstandig om er een HDMI kabel bij te kopen. Deze maakt het verbinden met de TV een stuk eenvoudiger. De HDMI kabel kun bij de locale pc winkels kopen vanaf 5 euro. De meeste moderne tv`s hebben een hdmi aansluiting, zo niet kun je gebruik maken van de tulpstekkers die bij de Xbox geleverd worden.xbox-achtergrond-225x300

Xbox 360 game ervaring
Als computergebruiker ben ik opgegroeid met een muis en een toetsenbord voor de bediening, daarom is voor mij lastig om de controller goed te bedienen. Ik vermoed dat ik nog enige uren moet oefenen. Bij Xbox 360 de game “Medal of Honor” gekocht, maar deze game valt mij erg tegen. Vooral online gameplay vind ik beroerd. Maar de single player mode is prachtig.

Handige tips.

• Wat ook tot mogelijkheden van de Xbox 360 behoord is het streamen van beeldmateriaal van de computer naar de tv. Voorwaarde is wel dat je via het netwerk een goede draadloze verbinding hebt. Het enige wat je moet doen is de pc en Xbox configureren voor streamen van beeldmateriaal.

Update. De wireless controller vervangen voor een wired  controller.  Dit speelt stuk beter dan draadloos.