Battlefield 3 review

Met zweet op mijn voorhoofd ren ik naar een huis. In het huis neem ik de trap, eenmaal op de eerste verdieping aangekomen kijk ik vluchtig door het raam. Drie vijandige soldaten naderen het huis snel. Met mijn geweer (M16) neem ik de vijand onder vuur. Met een goed gemikt schot schakel ik een van de 3 vijanden uit. Vlug neem ik een slok uit mijn glas dat naast mij staat.

Sinds een maand speel ik het computerspel Battlefield 3. Het is lang geleden dat ik een schooter heb gespeeld. Behalve dat het computerspel er geweldig goed uit ziet, spreekt mijde spelwijze bijzonder aan. Geen tegenstanders die als springende konijnen of als superheld voortbewegen. Battlefield is iets realistischer dan andere schooters zoals Modern Warfare, dus verwacht geentorenhoge killstreaks. Je kunt punten verzamelen door tegenstanders neer te schieten maar ook teamgenoten voorzien van munitie of ze genezen. Het spel draait om de samenwerking met je teamleden. Het spel heeft een grote variatie aan voertuigen en vliegtuigen (tanks, pantservoertuigen, jeeps, straaljagers, helikopters) De afwisselende speelmogelijkheden maken dit spel extra leuk.

Battlefield 3 is een van betere computerspellen van dit moment. Nu is de Battlefield 3 niet zaligmakend en er zijn natuurlijk minpunten te vinden. Ook het niveauverschil tussen spelers is erg groot. Op sommige servers kun je goed meekomen terwijl je op andere servers compleet wordt weggespeeld. Het Battlefield genre heeft mij altijd aangesproken. De vorige delen, Battlefield 1 en 2 heb ik helemaal grijs gespeeld. Het biedt eindeloos speelplezier. Ik verwacht en hoop dat EA in de toekomst extra maps uitbrengt. Na een slok uit mijn glas genomen te hebben concentreer ik me weer op het computerspel. Shit ik ben af. Een sniper van de tegenpartij had mij in het vizier. Komt achteraf goed het want het is tijd om naar bed te gaan.