Beveilig uw huis met een draadloos IP webcamera.

Een aantal jaren geleden was een draadloze IP webcamera iets bijzonders. Tegenwoordig kun je een draadloze IP webcamera al vanaf 100 euro kopen. Nu de prijzen van draadloze webcamera `s gedaald zijn is het interessant om er één aan te schaffen. Draadloze webcamera`s zijn geschikt voor meerdere doeleinden. Je kunt ze gebruiken voor het observeren van uw winkel of woonhuis maar ook gebruiken als babyfoon. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Webcamera in gebruik
Al naar gelang uw budget kunt u een draadloze webcamera kopen. De goedkopere modellen hebben een resolutie van 640 bij 480 pixel. De duurdere modellen hebben een hogere resolutie en een beter beeld.

Het configureren van een draadloze webcamera is vrij eenvoudig. U sluit de webcamera aan op uw router met een utp kabel. Via de internetbrowser van uw computer kunt u de webcamera configureren voor draadloos gebruik. U kunt de beelden bekijken via de internetbrowser. Let op: sommige internetbrowsers worden niet ondersteund. Ook is het mogelijk om videobeelden te versturen naar uw telefoon of e-mail. U moet dan wel de nodige instellingen veranderen en/of toevoegen. U kunt meerdere camera`s combineren om uw spullen te observeren. Hier voor hebt u wel een apart programma nodig (meegeleverd). Met dit programma kunt u ook beelden filmen en fotograferen (snapshot). Het is zelfs mogelijk geluid te ontvangen en te verzenden. De beelden kunnen ook verzonden worden naar uw smartphone.(Iphone, Android)of tablet.

Beeldkwaliteit is afhankelijk van de snelheid van uw netwerkverbinding.

Filmen met vaste camera.
Het is verboden volgens de Nederlandse Wetgeving alles te filmen met een vaste camera. U mag bijvoorbeeld de openbare weg niet filmen, maar wel uw eigen huis. Het is verstandig als u ruimtes gaat observeren met webcamera`s om dit te vermelden bij de toegang. Meer informatie omtrent dit onderwerp vindt u op de volgende website.

http://www.iusmentis.com/maatschappij/privacy/filmen-cameratoezicht/