Canon Selphy CP 800 Tips

Enkele dagen geleden heb ik over de Canon Selphy CP800 fotoprinter geschreven. Ondertussen alweer honderd foto`s afgedrukt en nu kom ik erachter dat de kleuren niet altijd even natuurgetrouw zijn. Als u de fotoprinter aansluit op de computer (door middel van een USB-kabel) kunt u bij voorkeurinstellingen 1 stap minder rood instellen. Persoonlijk vind ik dat de kleuren dan beter worden afgedrukt.

canon-selphy-224x300

 Configuratiecherm,printen en apparaten, rechtermuis, selecteer voorkeurinstellingen voor afdrukken.

Nog een handige tip voor mensen die ansichtkaarten willen maken. Met de Canon Selphy CP800 fotoprinter kunt u uw eigen ansichtkaarten printen. Deze pakketten kosten rond de 16 euro. (inkt+36 ansichtkaarten  ,Postcard size KP-36IP). Niets is leuker dan uw eigen unieke ansichtkaarten te maken en te versturen. Ook kunt u verschillende soorten fotopapier gebruiken met andere verhoudingen (erg leuk als verjaardagscadeau)

De volgende tip gaat over het gebruik van andere software. Persoonlijk vind ik de rand om de foto van de Canon Selphy niet zo mooi. Ik gebruik dus software van Epson genaamd easy print. Je mist bepaalde mogelijkheden, maar het afdrukken gaat prima. De printsoftware voor epson is gratis en kunt u op de volgende website downloaden. U krijgt dan een gelijkmatige rand om de foto.

Door zijn compacte afmeting kunt u de fotoprinter overal mee naartoe nemen. Om op locatie zonder stroom te kunnen printen kunt u een accu kopen voor de Canon fotoprinter. De originele is erg duur, maar zijn “kloonversie” is ook te koop en werkt prima.