Fotoprinter Canon Selphy CP800 review

canon-selphy-224x300Deze week bij een lokale fotografiewinkel een compacte fotoprinter gekocht van het merk Canon, Type Selphy Cp800. Compacte fotoprinters zijn handige apparaten wanneer u zelf foto`s wilt printen.U kunt er uitsluitend foto`s van maximaal 10 cm x 15 cm mee afdrukken. Op internet kunt u deze printer kopen voor ca. 90 euro. Ik heb er 95 euro voor betaald en dat vond ik niet duur (via internet komen er nog verzendkosten bij)

De verpakking

In de doos vindt u onder andere de printer, voeding en handleiding. De handleiding is in meerdere talen geschreven, waaronder ook Nederlands. Dat is wel zo prettig. Soms worden er bij de printerenkele vellen fotopapier en inkt bijgesloten. Helaas is dit bij de Canon Selphy niet het geval. Ook is erg geen usb kabel bijgesloten. Dit is niet noodzakelijk want het apparaat ondersteund verschillende types geheugen, maar ook usb. U heeft geen computer nodig om te kunnen printen.

Inkt cassette

Canon Selphy maakt gebruik van inkt cassettes. U kunt ca. 40 foto`s afdrukken met 1 inkt cassette. U kunt de inkt cassette los kopen maar ook in voordeelverpakking voor ca. 35 euro. U krijgt dan 108 vellen fotokopieerpapier + 3 inkt cassettes. Ik ben ervan overtuigd dat u op internet goedkopere aanbiedingen vind. De kostprijs per foto is ca. 30 cent.