Fotoprinter Canon Selphy CP800 review

By | 9 juli 2011

Kwaliteit Foto`s

Ik heb de foto`s vergeleken met mijn oude compact fotoprinter, de Epson Picturemate type 240. Persoonlijk vind ik dat de Epson printer de foto`s iets mooier afdrukt dan mijn nieuwe Canon printer, maar de Canon printer drukt de foto`s  scherper af. In  menu van de Canon fotoprinter kan ik geen instellingen vinden die de kleuren veranderen behalve zwart/wit,neutraal en vivid. Nog een nadeel van de Canon Selphy is dat het fotopapier erg dun is terwijl het fotopapier van Epson (origineel) veel steviger aanvoelt.

Printsoftware.

De meegeleverde software van Canon Selphy is in orde maar niet zo uitgebreid als die van Epson. De software van de Canon printer is echt gemaakt om zonder kennis van zaken te kunnen printen, terwijl u bij de Epson software meer geavanceerde mogelijkheden heeft. Persoonlijk vind ik dit veel prettiger. Om een voorbeeld te geven. Bij Epson kunt u randen zelf instellen (bijvoorbeeld 5mm in plaats van 3mm). De software van de Canon Selphy heeft deze optie echter niet.

Nawoord

Canon Selphy Cp800 moet mijn Epson Picturemate 240 vervangen. Deze printer heb ik veelvuldig gebruikt. Helaas vertoonden de laatste foto`s wat strepen. Ik was zeer tevreden over mijn Epson printer, maar ik heb nu gekozen voor de Canon Selphy Cp800. Canon Selphy maakt gebruik van de nieuwste printtechniek genaamd Dye-sublimation. De kwaliteit van de foto`s prints is prima en doen niet onder van professionele fotolab.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *