Betere ontvangst met WIFI adapter ALFA NETWORKS

U wilt draadloos internet ontvangen op een afgelegen plek. Bijvoorbeeld thuis op zolder of in de tuin. Het signaal is te zwak om een verbinding tot stand te kunnen brengen of vlot kunnen internetten. Dit probleem wordt regelmatig aan mij voorgelegd.

Na enig onderzoek op internet kwam ik een fabrikant genaamd “ALFA NETWORKS” tegen. Deze fabrikant verkoopt onder meer krachtige wifi ontvangers. Er zijn in Nederland slechts enkele internetwinkels die ze verkopen. (ca.50 euro). Met een beetje zoeken vond ik er één op E-bay voor 25 euro (inclusief verzendkosten)

Alfa-network-wifi-adapters

De afgelopen week heb ik de wifi adapter van Alfa Networks getest. De wifi adapter aangesloten op de computer op zolder (tussenlagen van beton) De wifi adapter had totaal geen moeite om mijn internetsignaal op te pikken. Vergeleken met mijn oude wifi adapter is dit een verbetering van ruim 50 procent. Er worden ook meer draadloze verbindingen gevonden. Ook heb ik een test uitgevoerd in een open veld en ik kon nog steeds connectie maken op circa 150 meter van de bron. Ik ben ervan overtuigend dat de reslutaten nog beter worden in combinatie met een betere antenne. Het type dat ik gekocht heb is AWAS036NHR. De wifi adapter is uitgerust met een 5 dBi antenne en werkt onder alle besturingssystemen. (Windows/Mac  Linux)

De reden waarom deze wifi adapter vrijwel niet te koop is bij lokale computerwinkels is dat ze volgens de Nederlandse wetgeving verboden zijn. Dit type wifi adapters hebben een te zwaar zendvermogen (vergelijkbaar met je gsm telefoon). Het gebruik van deze wifi adapters is dan ook op eigen risico.

Link:

http://www.wifihw.nl/wireless/Regelgeving_Wifi.htm