Goed wachtwoord verzinnen

Afgelopen week heb ik mijn bureau maar eens opgeruimd. Tussen de cd’s  ,dvd’s  en boeken vond ik een oud notitieblok met krabbels van het afgelopen jaar. Ik heb de gewoonte om alles op te schrijven wat ik interressant vind, dus ook belangrijk wachtwoorden van verschillende emailaccounts. Tot mijn verbazing was mijn wachtwoord het afgelopen jaar niet veel veranderd en verschilde dus niet veel van mijn nieuwe emailaccount. Het verzinnen van een goed wachtwoord is nogal lastig. Een goed wachtwoord is minimaal 8 tekens (een combinatie van cijfers,letters en tekens).

Hoe langer het wachtwoord, hoe beter.Hoewel weinig mensen het doen, is het regelmatig vervangen van je wachtwoord een goede gewoonte. Geen goede wachtwoorden zijn geboortedatums van jezelf of een familielid. De beste wachtwoorden zijn niet bestaande woorden gecombineerd met een aantal cijfers en  tekens. Je kunt de beste wachtwoorden verzinnen maar het is de taak van de computergebruiker hoe hij/zij  ermee om gaat.

Voorbeeld van goed wachtwoord:

*HB*30*@WK   

Een hulpmiddel om  wachtwoorden te onthouden is deze te verwerken in een agenda in je adreslijst als pseudoniem. Deze manier is natuurlijk niet 100% waterdicht , maar behoort tot een mogelijkheid. Er zijn talloze manieren om wachtwoorden te onthouden. Hieraan kan iedereen natuurlijk zijn persoonlijke  draai geven.