HP Pavilon 3200 DM1 Review

HP-pavlion-dm1-300x225Mijn 3 jaar oude laptop heeft zijn beste tijd gehad, de accu is defect en zowel het toetsenbord als de dvd-speler heeft kuren. Nu kan ik deze laten repareren, maar de kosten zijn hiervan te hoog. Daarom heb ik besloten om hem te vervangen. De nieuwe laptop moet redelijk multimedia capaciteit hebben want naast het serieuze werk wil ik nog wel eens een film bekijken. Begin dit jaar heeft fabrikant AMD een nieuwe processor gelanceerd met Fusion technologie.

Amd Fusion,

Fusion technologie houdt in dat processor wordt gecombineerd met een VGA chipset. Wilt u meer over de technische informatie weten van Fusion technologie, dan kan ik u de volgende website aanraden. Het meest interessante voor mij is de processor is E- 350. Dit is een duo core processor op 1600 MHz gecombineerd met een AMD 6310 VGAchipset. De processor is krachtig genoeg om te kunnen internetten en een klein spelletje te spelen. Ook het afspelen van hoge kwaliteit film is geen enkel probleem. Nog een voordeel van de processor is dat ze zeer energiezuinig zijn en dus uitermate geschikt voor netbooks en laptops.

Omdat ik vaak voor mijn werk onderweg ben, heb ik gesloten om een netbook te kopen in plaats van een laptop. De keuze is gevallen op een HP
Pavilon DM1 3200SD.

HP Pavilon dm1 3200sd ervaring.

Het eerste wat mij opvalt, is de goede kwaliteit van het beeldscherm. Het beeld is bijzonder helder en heeft een goede kijkhoek. De kwaliteit(plastic) van de netbook voelt solide aan. Het omhulsel is wel gevoelig voor vetvlekken. Er zijn voldoende aansluitmogelijkheden zoals 3 USB
poorten en een HDMI poort. De UTP aansluiting is verborgen achter een onhandig klepje. Aangezien tegenwoordig iedereen draadloos internet is dat geen probleem. De laptop is ook erg energiezuinig. U kunt ruim 6 uur internetten zonder dat hij opgeladen hoeft te worden. De ventilator is redelijk goed te horen maar het geluidsniveau is acceptabel. Vergeleken met mijn vorige laptop is de netbook een koele kikker. Bij langdurig gebruik voel ik wel enige warmte bij de mousepad. Het toetsenbord typt erg prettig, maar ik kan minder goed overweg met een mousepad (een externe muis vind ik prettiger) Zoals altijd wordt er wat overbodige software geïnstalleerd, zoals het programma Norton anti virus en HP games. In het kort: ik ben zeer enthousiast over deze netbook, lekker internetten op de bank en als ik klaar ben is deze eenvoudig op te bergen. Tevens krijg u geen rugpijn van het dragen van een zware laptoptas.

Nadelen.

De Mousepad is lastig te bedienen, overbodige software wordt mee geïnstalleerd zoals Norton Antivirus en de UTP aansluiting is vreemd weg gewerkt.

Voordelen,

Goed beeldscherm, lange accuduur, degelijk gebouwd, snel genoeg voor dagelijks gebruik en een goed toetsenbord.

Welke Netbook?

Er is een grote keuze aan netbooks met AMD E-350 processor. De meest interessante zijn HP Pavilon Dm1 en ASUS 1215B (dit zijn ook de
goedkoopste modellen en kunnen gekocht worden voor minder dan 400 euro) De voornaamste reden voor mij om de HP Pavilon Dm1 te kopen was dat deze een grotere (en vooral een snellere) harde schijf bezit.

Windows Score.

Windows benchmark-HP-Pavilon DM1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Technische Specificaties
CPU-type AMD Fusion E-350
Snelheid 1,6GHz
Moederbordchipset AMD A50M Fusion
Geheugengrootte 4GB
Geheugentype DDR3 (SODIMM)
Videointerface
Schermdiagonaal 11,6″
Videochip Radeon Mobility HD6310
Video uit D-Sub (VGA), HDMI
Schermresolutie 1366×768 (WXGA Wide)
Backlight Led: Edge-lit
Opslag
Opslagcapaciteit 500GB
Hardeschijftype 7200rpm
Interfaces
Verbinding (USB/FW) 3x USB 2.0
Verbinding (wlan) 802.11b, 802.11g, 802.11n
Verbinding (Ethernet) Ethernet 1Gbps
Verbinding (Bluetooth) Bluetooth 3.0
Overige specificaties
Multitouch touchpad Ja
Laptop extra’s Cardreader, Webcam
Besturingssysteem Windows 7 Home Premium
Gewicht 1,55kg
Accucapaciteit Wattuur 55Wh
Kleuren Zwart
Fabrieksgarantie 1 jaar pickup & return
Taal
Indeling Qwerty