HTC Wildfire S review

Deze week een nieuwe HTC Wildfire S  smartphone gekocht. Mijn vorige gsm was een Samsung jet S8000, maar dit toestel had zijn beperkingen. Ik kon hiermee geen apps downloaden. Daarentegen heeft de HTC Wildfire S Andriod (versie2,3) een besturingsysteem dat veel meer mogelijkheden biedt.

HTC wildfire

Ik heb deze telefoon gekocht bij Wehkamp voor 160 euro inclusief verzendkosten. Helaas heb ik een kleine vergissing gemaakt. Vodafone prepaid toestellen hebben een simblokkade waardoor het toestel alleen te gebruiken is in combinatie met een Vodafone prepaid sim. Gelukkig bood internet de oplossing en heb ik het toestel kunnen deblokkeren. Het is handiger om een toestel zonder sim blokkade te kopen. U bent dan wel iets duurder uit maar u heeft dan geen problemen met het deblokkeren van het toetstel. HTC wildfire S zonder simblokkade kost ca. 200 euro.

De HTC Wildfire S is de opvolger van de populaire Wildfire. De Wildfire S is een erg prettig toestel. Het is niet erg groot en heeft een resolutie 320 x 480 . Het beeldscherm is goed te bedienen. Ook weegt dit toestel maar 105 gram. De oplader die wordt bijgeleverd bestaat uit twee delen. Een draad met usb aansluiting zodat je de gsm kunt opladen via de computer en door middel van een adapter kan het toetstel ook opgeladen worden via het stopcontact. De camera van de telefoon is 5 mega pixel en foto`s zijn van redelijke kwaliteit. Het blijft ten slotte een telefoon en geen fotocamera. Ook ben ik erg tevreden over het geluid. De telefoon bezit een 600 MHz processor. Dat is niet supersnel maar het is voldoende.

De Wildfire S met andriod is een goede en goedkope smartphone. In combinatie met een abonnement op internet is het een ideaal toestel.

HTC Wildfire S  specifications

Kleurenscherm TFT touchscreen
– formaat 320 x 480
– aantal kleuren 262.144
Gewicht 105 gram
Afmeting 101x 60×12 mm
Gesprekstijd 350 min
Stand-by tijd 360 uren
Intern geheugen uit te breiden met micro-SD
GPRS ja
EDGE ja
HSDPA ja
Wi-Fi ja
JAVA ja
E-mail ja
Besturingssyteem Android 2.3
Radio ja
Muziek mp3 en meer
Fotocamera ja
– flits LED
– aantal pixels 5 megapixels
Videocamera 640×480 (VGA)
Bluetooth ja

Inhoud verpakking:

HTC Wildfire S

Batterij Li-ion 1230 mAh Lion

PC-Software

Datakabel

USB-kabel/AC-lader

Stereo headset

2GB geheugenkaart (in toestel)

Nederlandse gebruiksaanwijzing