Logitech C270 Webcam Kerstcadeau 2011

Mijn kerstcadeau dit jaar is een webcamera. Nu heb ik de Kerstman wel duidelijke instructie gegeven wat voor webcamera ik graag wilde hebben. Voor bepaalde computerapparatuur zoals muizen en toetsenborden heb ik een persoonlijke voorkeur. Dit geld ook voor webcam`s. Nu heb ik redelijk wat computerspullen versleten in de loop der jaren maar op de één of andere manier kom ik altijd op het merk Logitech uit. Mede omdat de prijs/kwaliteitverhouding altijd goed is.

Logitech webcam c270

Mijn oude webcam met een resolutie van 640 x 400 was aan vervanging toe. Het nieuwe type “Logitech c270” heeft een veel hogere resolutie.(1280 bij 720) De webcam is netjes verpakt in een redelijk grote doos met een dikke handleiding waaronder Nederlands. Tevens vindt u een cd met drivers voor het installeren. In mijn geval heb ik deze niet nodig want Windows 7 herkende de webcam, dus installatie ging geheel automatisch.

Er kan ook aanvullende software geïnstalleerd worden van onder andere Magix en Logitech Vid, Fast acces, Skype en Yahoo Messenger. Als u van plan bent om deze software te gebruiken kunt u deze installeren. Magix is een foto/video bewerking shareware programma. Dit houdt in dat u er na enige tijd voor moet betalen.

Logitech software die nodig is om de webcam te gebruiken is zeer eenvoudig. (zie afbeelding). De beeldkwaliteit is redelijk tot goed noemen. De webcamera is meer geschikt voor het opnemen van video dan voor het nemen van foto`s. Wat mij erg bevalt, is dat bij minder licht de kwaliteit nog prima is.

De webcamera c270 is een van de goedkoopste modellen van Logitech. De C270 kost ongeveer 25 euro. Voor enkele euro`s meer kunt u een betere kopen maar voor Skype en beeld bellen kunt u met deze webcamera prima uit te voeten.

Prettige Feestdagen