Ocz vertex 2 ssd disk review

Al enige tijd stond er een solid state harde schijf op mijn verlanglijstje. Deze week bij 4launch uit Eindhoven een solid state harddisk bestelt. Twee dagen later kreeg ik hem bezorgt per TNT. Het type dit ik heb besteld is ocz Vertex 2 60 GB.

OCZ SSD

Wat is SSD Solid state disk

Wat is een solid state harde schijf. Een ssd harde schijf is opgebouwd uit (dram of flash) geheugen. U kunt ssd ook wel vergelijken met een usb stick alleen groter. Een solid state harde schijf is veel sneller dan de traditionele harde schijf. De afgelopen jaren zijn computers steeds sneller geworden waaronder processoren, geheugen en videokaart. Alleen de harde schijf bleef achter (ze werden alleen goedkoper)

Voordeel.

In de praktijk betekent het dat de computer sneller opstart en programma’s sneller reageren. Bekijk de benchmark en vergelijk deze met een normale harde schijf. Nog een aantal voordelen: Minder stroomgebruik, minder lawaai en geen draaiende delen. Mocht u overwegen om een nieuwe laptop of computer te kopen overweeg dan zeker om een ssd te kopen. Vanwege het lage energiegebruik zijn ssd harde schijven ideaal voor een notebook.

Nadelen,

Het grootste nadeel van de solid state harde schijf is de prijs. Voor 60gb heb ik 109 euro betaald. Dit is ruim voldoende om Windows 7 en enkele programma te installeren. De traditionele harde schijf kun je gebruiken voor opslag. Let op: De eerste generatie ssd was niet altijd compatibel met alle sata aansluiting waardoor gewenste snelheden niet gehaald werden. Informeer bij de computerwinkel.

Update
4lanch heet nu Aces Direct