HTS9221/12 philips Homecinema/ Soundhub review,

De sound hub type 9221 van Philips is een home cinema set met 2.1 geluidssysteem. Wat mij hieraan opviel is het mooie design dat deze homecinema heeft. Het is geen lelijk apparaat wat je weg zou willen stoppen in een kast. De voornaamste reden voor de afschaf van deze set is het geluid. De kwaliteit van de sound hub is erg goed. In de winkel vergeleken met duurdere en goedkopere audio systemen (homecinema set zowel 5.1 als 2.1) De Philips geeft het geluid helder weer en kan zich prima meten met de duurdere merken audio systemen. Ook voor de muziekliefhebber is deze set een goede keuze. Waar sommige alleen geschikt zijn voor films, is deze set uitermate geschikt voor het afspelen van muziek. Ook een vermelden waard zijn de 30 cm hoge boxen die er luxe uitzien.n  De boxen rusten op een glazen standaard. De geluidsniveau`s kunnen naar eigen voorkeur ingesteld worden (movie, muziek etc.) Ook de bassen kun je aanpassen.

Aansluitmogelijkheden,

Het apparaat biedt een scala aan aansluitingmogelijkheden. Naast de iPod docking heeft het ook USB. Ook kan dit systeem aangesloten worden op het thuisnetwerk via Wi-Fi of utp kabel. Het is mogelijk om vanaf de computer films en muziek te streamen naar sound hub. Wellicht dat u de router instellingen moeten wijzigen, maar ik heb hier geen problemen mee gehad. U kunt ook externe geluidsapparatuur aansluiten met de welbekende tulp stekkers.

Let op: Om de soundhub aan te sluiten op de televisie heeft u een HDMI kabel nodig.

HTS9221_12-GAL-global-300x300

Internet,

Wat ik zelf mooi vind aan de Philips sound hub is dat er verbinding gemaakt kan worden met internet. Via apps is het mogelijk om de radio via internet te ontvangen. (alle Nederlandse bekende radiozenders). Ook kunt u van Youtube films bekijken en surfen op het internet. Internetten via de televisie kan ik u niet echt aanbevelen, maar het werkt wel. Verder kunt een tv streams ontvangen uit diverse landen waaronder ook Nederland (NOS, uitzending gemist etc.). De functie die ik het meest gebruik is Youtube en internet radio.

Gebruik,

Het apparaat is gebruiksvriendelijk te noemen. Een uurtje spelen met de afstandsbediening en alles word u duidelijk. Er is geen handleiding bijgesloten maar deze kunt u downloaden van internet. Ook erg handig is de helpfunctie, maar met een beetje logisch nadenken is dit niet nodig.

Firmware update,

Via internet kunt u firmware update downloaden. Nu maar hopen dat Philips dit systeem blijft updaten en er features aan blijft toevoegen.

Afspeel mogelijkheden,

Naast Bleu Ray (3D) kan deze natuurlijk ook dvd`s en cd`s afspelen maar divx is ook geen enkel probleem. De volgende videobestanden worden ondersteund. AVCHD, DivX Plus HD, MPEG1, MPEG2, MPEG4, WMV HD, WMV SD

Nawoord,

Vanwege de hoeveelheid aan draden die nodig zijn voor een 5,1 geluidssysteem heb ik voor de 2,1 gekozen. De Philips 9211 soudhub is volgens mij een van de betere 2,1 systemen die zich prima kan meten met de duurdere 5,1 systemen. Voor ca. 650 euro kun je deze home cinema set aanschaffen. Dit is veel geld, maar u krijgt er een uitmuntend geluid en een mooi designapparaat met vele
mogelijkheden voor terug. De afbeelding is  afkomst van Philips.