5 onmisbare apps op je tablet

Een tablet kan een heel erg handige minicomputer zijn, maar welke applicatie moet je nou installeren op je net gekochte gadget? Er is een enorm groot aanbod waarin je snel verdwaald kan raken. Daarom staat hieronder een overzicht met de type apps die onmisbaar zijn op je tablet!

Antivirus
Het klinkt misschien niet voor de hand liggend, maar je tablet kan, net als je computer, doelwit worden van virussen en hackers. Door uw tablet te beschermen met een antivirus applicatie loop je veel minder gevaar. Dit geldt overigens ook voor je smartphone.

Online bankieren
Geld overschrijven is nog nooit zo makkelijk geweest. Het etentje terugbetalen, geld naar je spaarrekening overschrijven of snel die boete betalen die je hebt gehad. Het kan allemaal. Alle grote banken hebben inmiddels een applicatie ontwikkeld, zowel voor Android als Apple.

Televisie kijken
Klanten die digitale tv afnemen van Ziggo, één van Nederlands grootste kabelaanbieders, kunnen vanaf nu ook live televisie kijken via de IPad. Je hoeft nu dus niet meer te kiezen tussen het voetbal of een romantische komedie, je kan ze allebei tegelijk zien!

Nieuws
Het voordeel van een tablet is dat je hem overal mee naar toe kan nemen. Dat betekent dus ook dat je altijd en overal op de hoogte kan zijn van het laatste nieuws. Het voordeel ten op zichte van je smartphone is onder andere dat je foto’s en video’s veel beter kan zien. Een aanrader is de app van de NOS waarin je altijd het laatste journaal en alle reportage terug kan kijken.

Sociale Media
Facebook, LinkedIn, Twitter, Hyves. Al deze sociale netwerken zou je natuurlijk in je browser kunnen bekijken, maar er zijn ook speciale apps ontwikkelt waarin de buttons die je veel gebruikt op juiste en logische plaatsen staan weergegeven. Op deze manier blijf je op de makkelijkste manier op de hoogte van wat je vrienden meemaken en delen.