Computerhulp aan huis, in uw eigen tempo

Als u op ‘computerhulp’ zoekt in Google, komen er veel sites tevoorschijn. Van professionele monteurs tot verenigingen en forums, en tal van zelfhulpsites.

Dure monteur?
Toch is dit niet altijd de soort hulp die passend is. Zo kan een professionele monteur erg duur zijn. Dit past vaak niet bij kleinere (maar veelvoorkomende) problemen, zoals traag internet, een vastgelopen beeldscherm of het installeren van een printer. Bovendien legt een monteur niet uit hoe u de vraag in het vervolg zelf kunt oplossen.

Lid van een vereniging
Online zijn er ook speciale verenigingen te vinden voor computerhulp. Hier kan iedereen die lid is terecht voor grotere en kleinere computerproblemen. Dit is vooral erg handig wanneer u regelmatig een vraag hebt. Maar bij één of twee vragen is het niet altijd wenselijk om een (duur) lidmaatschap aan te gaan.

Forums en doe-het-zelfsites
Tot slot zijn er online een hoop forums en zelfhulpsites die u gratis kunt raadplegen om antwoord te krijgen op uw vraag. Helaas geven de reacties niet altijd een volledig antwoord. Erg lastig en tijdrovend, want er is geen directe interactie. De kans bestaat dat u lang moeten zoeken voor de juiste oplossing, en u wilt uiteraard zo snel mogelijk weer aan de slag.

Een student aan huis
Een nieuw landelijk initiatief Studentaanhuis.nl. Hierbij komt een speciaal gescreende ICT-student thuis helpen bij uiteenlopende vragen. Van een virus verwijderen en e-mail instellen tot veilig internetten. Op de website van Studentaanhuis.nl vindt u alle onderwerpen waarbij de studenten helpen.

Studentenhuis

‘Voorfietskosten’ plus uurtarief
Studentaanhuis.nl is een voordelige oplossing, u betaalt de ‘voorfietskosten’ en een laag uur- en lidmaatschaptarief. U bepaalt zelf het moment  waarop de student langskomt. Er wordt altijd een duidelijke afspraak gemaakt, zodat u weet waar u aan toe bent. Tijdens het bezoek gaat de student er rustig voor zitten en lost het probleem op. U kunt ook iemand een cadeaubon schenken, zonder dat daar verplichtingen aan verbonden zijn, zoals een lidmaatschap.

Uitleg en computerles
De student lost het probleem op, én legt eventueel stap voor stap uit hoe u het de volgende keer zelf kunt aanpakken. Ook is het mogelijk om aanvullende computerlessen te nemen. U bepaalt dan zelf wat en hoeveel u wilt leren. U maakt samen met de student een programma naar wens. En u bepaalt zelf het lestempo.

Positieve reacties
De ICT-studenten geven antwoord op alle soorten computervragen. Daarna kunt u meteen weer zelf aan de slag. U hoeft dus geen lange zoektocht te voeren naar het juiste antwoord. En op de website lezen we via de positieve reacties dat veel consumenten baat hebben bij deze hulp.

By: Studentaanhuis.nl