Als in 1 Glasvezel internet Concepts

Als u mijn website volgt dan weet u dat ik ben overgestapt van Tele2 naar Concepts . Helaas bied tele2 geen glasvezel in de stad waar ik woon, dus was ik genoodzaakt over te stappen naar een andere internetprovider.

In een vorige blog post  was ik ontevreden over de langzame internetverbinding. Gelukkig is alles goed komen en ben ik inmiddels tevreden over de geleverde snelheid en stabiliteit van de verbinding. Sinds enkele weken heb ik mijn abonnement gewijzigd. Ik heb besloten om ook gebruik te maken van televisie via glasvezel.

Bij concept ICT kost alles in 1 pakket 45 euro. Als in 1 pakket houdt in, telefonie, internet en televisie. De internet snelheid is 25 mbps en telefoonkosten moet u naderhand betalen. U kunt uw abonnement ook uitbreiden met meerdere zenders op HD kwaliteit en hogere internet snelheden. U vindt meer informatie op website van Concepts

Nu kijk ik niet erg veel televisie en heb geen behoefte aan HD kwaliteit televisie. Daarom heb ik gekozen voor de analoge televisie. Voorheen had ik televisie van Kabelexploitant Ziggo. Dit kost mij ca. 65 euro in de drie maanden. Mijn internetabonnement kost mij nu 43 euro per maand. Voor een paar euro per maand meer kun je ook televisie ontvangen. Het bespaard mij ca. 160 euro per jaar.

Bij de klantenservice van Concepts de wijziging doorgegeven. Ze verzekerden mij dat ik al binnen enkele dagen televisie kon ontvangen via glasvezel. Helaas was dit niet het geval. Je hebt namelijk een speciale kabel nodig om de (glasvezel) internetmodem naar coax aansluitingen door te kunnen verbinden. Deze kabel kost nog geen 5 euro.(zie foto) Eenmaal deze kabel aangesloten kon ik televisie ontvangen. De beeldkwaliteit vind ik meer dan prima en dat voor analoog signaal. Een overzicht van de beschikbare zenders vind u  hier.

Wat ik erg belangrijk vind is, dat het televisie kijken geen effect heeft op de internet snelheid. Diverse tests uitgevoerd maar dat bleek niet het geval. Zowel de upload en download snelheid bleven gelijk. Met andere woorden glasvezelinternet is perfect.