Eset beveiliging software gekocht

Deze maand loopt mijn abonnement van Avast internet virusscanner af. Helaas geen nieuwe aanbieding gekregen om met korting de licenties te verlengen. Vandaag besloten om over te stappen naar Eset beveiligingssoftware.
Beveiligingssoftware van Eset is niet zo bekend in Nederland. Dit is echter geheel onterecht, want Eset maakt prima beveiligingssoftware en dit tegen een aantrekkelijke prijs. Eset antivirus programma (Nod32) kost net iets meer dan 20 euro per jaar. Op de website van Eset kunt u ook een licentie afnemen voor meerdere jaren. De korting kan dan oplopen tot maar liefst 40 %. Voor het antivirus programma Nod32 betaal ik voor 2 computers gedurende 2 jaar ca. 50 euro.

Eset Nod32 antivirus

Hieronder een aantal redenen om beveiligingsoftware van Eset te kiezen. De voornaamste reden is dat het programma de computer minimaal belast. Dit is belangrijk als u een computer heeft die geen snelle processor bezit(Denk aan netbooks en goedkope laptops)

Ook het gebruikersgemak is goed want het menu van de software is erg eenvoudig te bedienen. In feite is er maar één menu. Voor fanatieke gamers is er een functie genaamd gamemodus, wat inhoudt dat de virusscanner zich koest houd tijdens het spelen van computerspelletjes of andere zware bewerkingen (Denk aan foto/video bewerkingen) Antivirus Nod32 is natuurlijk meer dan alleen een virusscanner. Naast bescherming tegen virussen worden uw e-mailverkeer, webbrowser en bestanden gemonitord op eventuele veranderingen en op dreigingen. Op deze manier hoopt het onder ander pishing aanvallen te onderschepen.

U kunt ook kiezen voor de geavanceerde versie ( Eset smart security) maar persoonlijk zie ik de meerwaarde niet, tenzij u kinderen heeft en gebruik wilt maken van de functie ouderlijk toezicht.

Webmaster