Goedkoop gsm abonnement

Mijn gsm abonnement van Vodafone liep deze maand af, dus moest ik op zoek naar een nieuw gsm abonnement. Een abonnement in combinatie met een nieuwe telefoon lijkt vaak aantrekkelijk, maar als u goed op let bevatten deze zogenaamde aanbiedingen de welbekende “adder onder het gras”. Vaak zijn de eerste maanden voordelig, maar na bijvoorbeeld 10 maanden wordt het abonnement verdubbeld. Let dus goed op voordat u op een aanbieding in gaat.

Sim only

Mijn huidige telefoon bevalt mij prima. Natuurlijk lijkt mij een nieuwe Iphone 4 of Samsung Galaxy gsm erg mooi, maar om 50 euro per maand te betalen voor een (bling bling) gsm vind ik te gortig. Persoonlijk koop ik altijd een overjarig model omdat het aanzienlijk scheelt in de prijs. Het gaat mij om bellen/sms’en en internet. Nog een voordeel is dat deze gsm’s sim Lock vrij zijn.

Prijsvechters mobiele telefonie en netwerk

Als u goedkoop mobiel wilt bellen moet u op zoek gaan naar zogenaamde prijsvechters. Als u het internet afstruint vindt u er een aantal waaronder, Telfort, Hollands nieuwe, Simyo en Tele 2. Deze prijsvechters hebben zelf geen mobiel netwerk maar maken gebruik van het netwerk van een ander bedrijf. In Nederland zijn drie gsm netwerken en zijn in bezit van KPN, Vodafone en T-Mobile.

Simyo

Als u alle aanbiedingen vergelijkt van een mobiel abonnement dan komt Tele 2 als één van de goedkoopste uit de bus, maar deze maakt helaas gebruik van het netwerk van T-Mobile. Het meest interessante gsm abonnement vind ik Simyo, omdat deze gebruik maakt van het KPN netwerk. Tevens is deze per maand opzegbaar. U hoeft geen aparte sms bundel te kopen, want u hebt 1 bundel voor bellen en Sms. Databundels voor internet kunnen vanaf 200 mb gekocht worden voor 6.99 en 500 mb voor 7,99.

Op uw persoonlijke website (mijn Simyo) kunt u het gebruik in de gaten houden van uw bel/sms bundel en uw datagebruik. Eventueel kunt bepaalde diensten uitzetten (zoals internet, mocht per ongeluk te veel gebruiken). Ook kunt u de bel/sms bundel a la minute verhogen als blijkt dat u te veel verbruikt. Voor nog geen 15 euro heeft u 250 belminuten of sms en 200 mb data.

Als u in het noorden woont van Nederland is het gsm netwerk van T-Mobile erg slecht. Ik heb jaren gebruik maakt van deze diensten, maar had regelmatig geen bereik. De netwerken van KPN en Vodafone zijn naar mening prima in het gehele land. Op mijn werk heb ik een klein (niet wetenschappelijk) onderzoek gehouden onder dertig personen. Het blijkt dat de meeste personen een gsm abonnement hebben voor het KPN netwerk. Dit vanwege de minste storing of andere problemen, zoals bereik of het wegvallen van het internet signaal.