Ipad 3 Hype

Afgelopen week is de nieuwe Ipad gelanceerd. Dit is derde generatie Pc – tablet van het merk Apple. In Amsterdam stonden mensen in de rij om bij Apple Store dit nieuwe speeldingetje op te halen. Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom mensen zo gek zijn op Apple producten (in het bijzonder de Ipad). Persoonlijk vind ik een Ipad een soort Nintendo voor volwassenen. Veel Ipad bezitters zullen dit niet willen toegeven, maar de meesten kopen een Ipad hoofdzakelijk voor spelletjes. Op zich is daar natuurlijk niets mis mee.

De Ipad zal ongetwijfeld gemakkelijk te bedienen zijn en ik moet toegeven dat het er mooi uitziet. Maar om 600 euro uit te geven aan een elektronisch apparaat waarmee je alleen kunt internetten en e-mails ontvangen vind ik veel geld. Natuurlijk kunt u hem gebruiken als serviesblad maar ik betwijfel of hij daarvoor bedoeld is. Alle gekheid op een stokje. Voor 600 euro kunt u bijvoorbeeld een prima Netbook kopen of een (iets mindere) laptop. Als u Netbook vergelijkt met Ipad, wint de Netbook op alle fronten, qua mogelijkheden, functionaliteit en prijs. Ik adviseer mensen dan ook om goed na te denken voordat ze een Ipad (tablet) kopen.

Nu moet ik toegeven dat ik een tevreden Windows gebruiker ben. Ik weet ook dat een Windows computer niet perfect is, maar het is flexibel en u kunt het (met enige kennis) redelijk naar uw hand zetten. Een voordeel van Windows is dat u enorm veel software kunt krijgen (gratis of tegen betaling). Vaak hoort men Apple gebruikers zeggen dat Windows gevoeliger is voor virussen en spyware. Dat is logisch omdat er meer gebruikers zijn die op Windows gebaseerde machines vergelijken met Apple computers. Voor 30 euro kunt u tegenwoordig een goede virusscanner kopen waarmee u heel veel ellende kunt voorkomen.

Mocht u toch graag een tablet willen kopen, dan zou ik persoonlijk eerder een tablet van het merk Samsung (Galaxy tab) kiezen. Deze tablet pc kost ca. 500 euro (honderd euro minder dan de Ipad) en heeft android besturingssysteem. Nog een voordeel is dat de internetbrowser van de Galaxy tab flash kan afspelen, wat Ipad niet kan.