Nieuwe camera Nikon D7000

De laatste weken erg weinig tijd gehad voor de website omdat ik zeer actief was met mijn andere passie, fotograferen. Om deze hobby te bekostigen fotografeer ik af en toe een bij een concours voor paarden/pony’s of een autocross evenement. Dit doe ik een paar keer per jaar, puur voor de lol. De foto’s verkoop ik dan via de website oypo.

Dit jaar ben ik overgestapt op een ander merk camera. Mijn vorige camera was van het merk Olympus (type E-30). Persoonlijk vond ik het een erg fijne camera. Helaas is de fabrikant van Olympus in zwaar weer terecht gekomen door één of andere boekhoudschandaal. Een ander probleem bij de Olympus camera`s is, dat ze niet geweldig met ruis kunnen omgaan. Foto`s genomen op iso 800 zijn van zodanige kwaliteit dat je er niets mee kunt. Dit is niet handig bij het fotograferen van sportevenementen. De afgelopen weken heb ik al mijn Olympus fotografie materiaal verkocht op marktplaats.

Nikon D7000
Na het lezen van diverse reviews heb ik besloten om de Nikon D7000 te kopen.Ik twijfelde tussen bovengenoemde camera en een Nikon 300S, maar om budgettaire redenen besloot ik toch de Nikon D7000 te nemen. Hierbij moest ik nog glaswerk (lenzen) kopen. De camera besteld op internet bij Kamera Express. Hier was deze camera goedkoper en tevens heb ik goede ervaringen met de winkel, qua service. De eerste indruk van de Nikon D7000 camera is dat het erg compact en stevig aanvoelt. De body is gemaakt van een magnesiumlegering, waardoor het tegen een stootje kan. De camera gekocht in combinatie met de (kit)lens Nikon 18 105 MM. Wat mij ook opviel is dat het scherpstellen erg snel ging. De kleuren van de foto`s zijn meer dan prima. Het menu van de Nikon is ingewikkelder dan het menu van Olympus. Na het lezen van handleiding en spelen met de camera werd het mij snel duidelijk. Met de camera kun je ook uitstekend filmen, tot wel 20 minuten. Alleen de microfoon van de Nikon d7000 is niet geweldig.( je hoort hem steeds scherpstellen) Als je serieus wilt filmen is het verstandig om een externe microfoon te kopen. Wat ook fijn aan de Nikon D7000 is, is dat het twee geheugen ingangen heeft. Naar eigen voorkeur kun je instellen hoe je een tweede geheugenkaart wilt gebruiken. Als overloop of als bijvoorbeeld raw bestanden weg te zetten.

Nikon AF-S 50MM F/1,4 (NEW)

Omdat ik graag fotografeer bij sportevenementen heb ik besloten om licht sterkte lenzen te kopen. De eerste lens die ik kocht was de Nikon 50 MM. De lens besteld bij cameraland. De lens heeft een diafragma van 1,4 en is bijzonder lichtsterk. De lens is bijzonder klein en scherpstellen gaat razend snel. Deze lens wil ik gaan gebruiken bij indoor wedstrijden bij paardensport en het fotograferen van mensen. Hierbij moet u denken aan feestjes zoals bruiloften en verjaardagen. Deze lenst kost ca. 300 euro.

Sigma 70-200MM f2,8 EX DG OS HSM AF
Als je aan sportfotografie doet, heb je een snelle telelens nodig. De Nikon 70-200MM (F2,8GVR EDII) is voor mij te duur (+ 1800 euro). Er zijn alternatieve lenzen te koop van het merk Sigma 70-200MM f2,8 EX DG OS HSM AF of  Tamron 70-200mm F/2,8 SP DI. Op internet kun je diverse testen lezen, maar de lens van Sigma komt duidelijk als winnaar uit de bus. De Sigma presteert iets minder dan Nikon maar is de helft goedkoper. Deze lens is erg nieuw en populair want bij meeste webwinkels zijn ze snel uitverkocht. Gelukkig vond ik er nog 1 in een winkel in Holten (Cameratop100.nl) die de lens nog voorraad had. Direct in de auto gesprongen en erheen gereden om de lens op te halen. De Sigma lens kost ca. 995 euro. Om de lens te beschermen heb ik er direct een Sigma lens UV- filter bij gekocht. Bij mijn vorige camera had ik ook nog een Sigma 70-200mm lens. De nieuwe lens van Sigma is niet te vergelijken met de oude. Het scherpstellen gaat vele malen sneller dan bij de vorige. Ook vind ik de foto`s beter.

Conclusie
Ik wil als eerste opmerken dat ik geen professionele fotograaf ben. Het fotograferen vind ik een leuke hobby. In deze blog post geef ik mijn een persoonlijk mening, niet meer en niet minder.

Example pictures Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 DI VC USD

<b>Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!</b>

This happens because the functionality/content marked as "Google Youtube" uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: "click.