Scandisk Eye-Fi review

Soms koop je een product wat op het eerste oog handig en functioneel lijkt, maar in de praktijk tegen valt. Eye-Fi van scandisk is zo`n product.Eye-Fi is een SD-geheugenkaart met Wi-Fi functionaliteit. Dit type geheugenkaart koopt u als u de Wi-Fi functie wilt toevoegen aan een (digitale) fotocamera. U kunt dan vanaf uw camera foto’s of video’s direct verzenden naar een computer of pc-tablet.

Scandisk Eye-Fi

Op de computer moet u eerst software installeren om de Eye-FI geheugenkaart te configureren. U moet dat doen om Eye-FI te laten werken op uw draadloze thuisnetwerk. Het configureren van Eye-Fi is geen eenvoudige taak. U wordt namelijk overstelpt met instellingen en mogelijkheden. Na enige worstelingen heb ik het voor elkaar gekregen.

Het is mogelijk foto`s rechtstreeks naar een computer of pc-tablet te verzenden zonder gebruik te maken van een thuisnetwerk. Voor android is er een app. beschikbaar.

Enige tijd gestoeid met de Eye-FI geheugenkaart in combinatie met een Nikon D7000 fotocamera. Regelmatig foto`s verzonden met Eye-Fi naar de computer. Zoals belooft, worden alle foto`s netjes verstuurd. Het probleem is de snelheid waarmee het gebeurt. Als u een groot aantal foto`s (van hoge kwaliteit) wilt doorsturen duurt dit te lang. Het is eenvoudiger en veel sneller om een SD-geheugenkaart in de kaartlezer van de computer te plaatsen om foto’s en video’s over te zetten. Scandisk Eye-Fi met 4 gigabyte geheugen kost ca. 50 euro.

Webmaster