Tamron 70-300 mm F/4-5.6 Di VC nader beken

Deze week een nieuwe lens mogen testen de 70-300 mm F/4-5.6 Di VC USD van Tamron. De lens getest op mijn Nikon D7000. Fabrikant Tamron maakt onder andere lenzen voor Canon en Nikon camera`s. Nu staat Tamron niet direct bekend om zijn hoge kwaliteit lenzen (ze kunnen niet gemeten worden met de kwaliteit van Nikon Lenzen). De voornaamste reden om een Tamron lens te kopen, is de prijs/kwaliteitverhouding.

De Prijs

Als u goed zoekt op internet kun je Tamron 70-300MM F/4-5.6 Di VC voor ca. 350 euro kopen. Vergeleken met een Nikon lens scheelt dat snel zo’n 125 euro. Voor 125 euro kun je natuurlijk andere leuke dingen kopen. Er zijn situaties waarin je niet rond wilt lopen met je dure lenzen. Tevens wil ik niet beweren dat Tamron lenzen slecht zijn, want je kunt er namelijk prachtige foto`s mee maken.

Bouwkwaliteit

De lens is gemaakt van plastic, wat als voordeel geeft de lens erg licht is. We moeten niet vergeten dat de fabrikant 5 jaar garantie geeft en dit wekt veel vertrouwen.

tamron_70-300_vc_lg

Foto`s

De afgelopen week met de Tamron gestoeid en was aangenaam verrast. De foto`s die ik genomen heb waren zeer scherp en hebben een mooi contrast. De Tamron 70 -300 MM F/4-5.6 heeft enige macro mogelijkheden wat handig is bij het nemen van foto`s van bloemen en insecten. Uiteraard is het niet echt een macrolens. Het scherp stellen gaat minder vlot dan ik gewend ben met andere (Nikon/Sigma) lenzen. De beeldstabilisator maakt enig geluid (waar ik mij persoonlijk niet aan stoor) maar is wel het vermelden waard. Daarentegen werkt de beeldstabilisator erg goed.

Voor iets meer dan 300 euro heb je een prima lens. Misschien niet zo geweldig als de duurdere Nikon lens, maar persoonlijk vind ik het geen miskoop. Tijdens een bruiloftsreportage heb ik prachtige foto`s kunnen maken. Helaas mag en kan ik deze niet plaatsen.