Wat is je website waard.

Heb je een succesvolle website, dan is het leuk te weten wat hij ongeveer waard is. Op internet kun je talloze website`s vinden die aan de hand van de hoeveel backlinks bepalen hoeveel uw website waard is. De meeste waardebepalingen moet je niet al te serieus nemen.

Nu heb ik geen bedrijfseconomie gestudeerd en ben ik ook geen internet goeroe. Toch wil ik mijn persoonlijke visie delen, mede omdat het een interessant onderwerp is. Wat bepaalt uiteindelijk de waarde van uw website`s? Een aantal factoren zijn hierbij belangrijk de grote , leeftijd, inhoud, design, het aantal bezoekers etc. Deze factoren zijn belangrijk maar worden vaak te veel op waarde geschat. Volgens mij moet je meer bedrijfsmatig denken om juiste waarde van een website te bepalen. Om waarde te bepalen drie categorieën verdeeld kun je dit verdelen. Inkomsten, arbeidsintensiviteit en continuïteit.

Inkomsten

Wat zijn je inkomsten (bronnen). Heb je een groep vaste adverteerders of ben je afhankelijk van andere soorten inkomsten. Bent u afhankelijk van één betrouwbare adverteerder Is er potentie om inkomsten laten groeien.

Arbeidsintensiteit

Nu is met hard werken niets mis mee maar indien u 80 uur per week moet werken om uw succesvolle website draaiende te houden is volgens mij iets te veel van goede.. Het is ook mogelijk dat u afhankelijk bent van een grote groep vrijwilligers (bijvoorbeeld om u website/ forum te onderhouden en etc). In het kort de gedane arbeid moet wel opwegen tegen inkomsten. Hobbymatig een website onderhouden is totaal anders dan op een professionele wijze.

Continuïteit

Onder continuïteit vallen meerdere factoren. Een goede domeinnaam staat garant voor meerder bezoekers en waarschijnlijk meer inkomsten.(voorbeeld www.Laptopkopen.nl) Het is ook mogelijk dat u in nichemarkt zit, of misschien helemaal geen concurrentie heeft. Wat is de potentie van uw website.

Nu is internet erg trendgevoelig en wat vandaag een hype is, is morgen alweer oud. Waar het op neer komt is, Wat een gek er voor geeft. Kunt uw website voor een goede prijs verkopen en hebt u er een goed gevoel moet u dat zeker doen. HET lijkt mij verstandig om u enige informatie over investeerder in te winnen voordat tot verkoop overgaat.