Met Windows 8 toont Microsoft aan over visie te beschikken

Naar verwachting komt Windows 8 in oktober op de markt. De eerste ervaringen met de betaversie van dit geheel vernieuwde besturingssysteem beloven veel goeds. Met Windows 8 heeft Microsoft een compleet nieuwe richting ingeslagen. Het bedrijf zet in op een trend van touchscreens: zowel voor de pc als voor de tablets. De PC zal steeds meer innovatieve vernieuwingen van de tabletmarkt overnemen. Daarmee groeien de PC en de tablet naar elkaar toe. Zoals we met Windows 8 zien biedt dat tal van
mogelijkheden.

Tablets zijn ook in een fase beland waarin de kinderziektes worden opgelost. Het ontbreken van een goed toetsenbord, onmisbaar voor het invoeren van lange stukken tekst, wordt ondervangen door de ontwikkeling van aanklikbare toetsenborden. Net zoals de PC naar de tablet toegroeit begint de tablet schijnbaar onmisbare kenmerken van de laptop over te nemen. De conclusie is dan ook voor de hand liggend dat de laptop zijn langste tijd heeft gehad.

Belangrijke vernieuwingen van Windows 8 zijn de ingebouwde ondersteuning voor Adobe Flash, meer personalisatiemogelijkheden, betere privacy-beveiliging (zo staat No-Track automatisch aan in IE10) en verbeterde ondersteuning van het gebruik van meerdere monitoren. Doordat met Windows 8 zowel de smartphone, de laptop, de pc als de tablet dezelfde interface hebben, maakt dit het werken erop een stuk gemakkelijker. Als we tablets vergelijken komen we tot een duidelijke conclusie: voor op de werkvloer zijn Windows 8 tablets verreweg de beste keuze. De synchronisatiemogelijkheden zijn naadloos en, zolang de meeste bedrijven en organisaties hun IT-infrastructuur laten leiden door Microsoft-producten, is het duidelijk dat de IT-manager ervoor zal kiezen om te standaardiseren op Windows 8.

Voor de huidige Windows 7 gebruikers verandert er veel. Terwijl de interface van voorgaande updates nauwelijks veranderde, zal men nu even de tijd moeten nemen om alles onder de knie te krijgen. Daar staat tegenover dat Windows 8 vele malen intuïtiever is dan haar voorgangers.

Klik hier voor Windows 8 Tips