Game of Thrones einde seizoen 3

Vanavond word de laatste aflevering van “Game of Thrones ” van seizoen drie uitgezonden. De voorlaatste aflevering van deze serie was van hoogstaand niveau. Toen ik deze aflevering gekeken had was ik een beetje van slag. In deze aflevering werd namelijk enkele hoofdrolspelers koppie kleiner gemaakt. Deze onverwachtse wending in het plot was heel verrassend. Op facebook kon je een thread volgen waar de gemoederen hoog opliepen.

Niet te min het verhaal en setting blijven erg goed. Nu moet toegeven dat ik seizoen 3 iets minder vind dan seizoen 2 maar dat heeft oorzaak dat acteur ” Peter Dinklage” die speelt als Tyrion Lannister een kleinere rol heeft. Maar steeds geniet ik van de acteerprestatie van Jack Gleeson en de Carice van Houten. Als Nederlander ben ik trots dat een Nederlandse actrice in een hoogstaande serie mee speelt.

Nu blijven hopen dat deze serie niet als menig ander goede Amerikaanse serie te vroeg word gecanceld. Gelukkig heeft HBO vroeg aangekondigd dat er een seizoen 4 komt. In mijn vakantie heb ik besloten om boeken te lezen. Een ding is zeker, ik wil het einde van verhaal weten.