Linksys WUMC710 Mediaswitch

De Linksys/Cisco WUMC710 media bridge is een netwerk switch met mogelijkheden voor Wi-Fi verbinding. Het bijzondere van Linksys WUMC710AC is dat het de 802.11AC standaard ondersteund. De nieuwe standaard maakt hogere snelheden t/m 1750 Mbps mogelijk (theoretisch). De Linksys WUMC710 kan maximaal een snelheid van 1300 Mbps halen. De oorzaak is dat Linksys mediabridge alleen op de 5 GHz band werkt en geen 2,4 GHz band ondersteund. De Lynksys  is verbonden met een router van het merk Asus, type RT-AC66U.

372

Linksys WUMC710 Specificaties

De media bridge is gemaakt van plastic en heeft de afmeting van 12-5-13. Aan de zijkant van het apparaat bevinden zich 4 gigabyte utp aansluitingen. De drie antennes zijn intern weggewerkt. Het apparaat maakt gebruik van 12 volt stroomvoorziening.  Het configureren van de media bridge kan op twee manieren (via de Wi-Fi Protected Setup of via internetbrowser)

Linksys WUMC710 ervaring/snelheid test.

Momenteel gebruik ik de media bridge om mijn vaste computer te verbinden met internet. De vaste computer staat op de eerste verdieping en de router in de meterkast. De afstand tussen de router en mediabridge is ongeveer 8 a 10 meter. Op de router heb ik een harde schijf aangesloten waar al mijn bestanden opgeslagen worden. Met het verzenden van een iso bestand van 2,23 gigabyte, haal ik een snelheid van 7,5 MB per seconden. Met de Wi-Fi adapter op 2,4 GHZ haal ik net 5 MB. Dit is een verbetering van 20 procent wat goed merkbaar is.(de router instellingen zijn standaard. ) Linksys WUMC710AC kost ongeveer 75 euro. De Media bridge is ideaal indien u meerdere apparaten op internet aan wilt sluiten (zoals een smart televisie, Home cinema en bleu Ray spelers) Gezien de prijs mis ik wel 2,4 GHz band ondersteuning zodat de snelheid en het bereik beter zouden zijn.